Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enregistra una tendència a la baixa en delictes amb violència contra les persones

dilluns 10 agost 2009

La Junta Local de Seguretat avalua la situació de Salou

Aquest matí ha tingut lloc a Salou la primera Junta de seguretat local amb la nova corporació municipal, després de la qual s'ha fet una valoració molt positiva de la tasca desenvolupada pels diferents cossos de seguretat. Així, segons ha explicat l'intendent Giné dels Mossos d'Esquadra la feina que s'ha dut a terme des del cos policial ha comportat que hi hagi hagut una tendència a la baixa pel que fa al nombre de robatoris amb violència; els delictes que generen més alarma; mentre que els delictes contra el patrimoni s'han estabilitzat. En aquest sentit, Giné ha explicat que en els dispositius de control que han muntat els Mossos s'han identificat a 4.000 persones, 400 de les quals s'han detingut; a més, s'han contactat amb 252 actors del teixit social ja que 'creiem que entre tots ens hem de corresponsabilitzar de la seguretat i per esclarir els fets i, fins i tot prevenir-los, necessitem de l'ajuda de la ciutadania', explicava.

L'alcalde de la població, Pere Granados, ha volgut agrair la 'gran tasca' que es du a terme entre Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Policia Local. 'Això ens porta a que Salou estigui amb uns índexs de delinqüència per sota de la resta de municipis', a més ha confirmat que es mantindrà fins a finals de temporada l'operatiu addicional d'agents del cos de Mossos. Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro, comentava que 'estem vivint temps difícils i pensàvem que això es traduiria en un augment dels fets delictius encara que gràcies als professionals tenim xifres menys dolentes', ha apuntat. El regidor també ha parlat de les bones relacions entre cossos de seguretat i ha recordat que, a la caserna de la platja, Policia Local i Mossos comparteixen despatx.


L'inspector de la Policia Local, José Luís Gargallo, també ha avaluat el nivell de sinistralitat del municipi i en la comparativa respecte de l'any 2008 on s'ha constatat que s'ha reduït d'un 40% els accidents amb ferits; i un 32% menys els accidents amb danys materials. 'Tot plegat obeeix a múltiples factors però molt especialment a les mesures de disseny de noves rotondes i l'aplicació de nous mètodes per al control de la velocitat'.
Pel que fa a les multes de trànsit 'han baixat de forma considerable' reduint-se de 2.000. Segons el cap de la policia local això es deu a que s'han aconseguit millorar alguns dels problemes d'estacionament; a més de crear nous aparcaments dissuasoris de fins a 800 places.

L'alcalde també ha lamentat l'absència dels responsables de la Delegació del Govern a Catalunya en aquesta primera junta local corresponent al nou govern municipal de Salou.

Document Actions