Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU ENTRE LES POBLACIONS '10' DE L'ESTAT ESPANYOL

divendres 11 juliol 2003

Segons el prestigiós 'Anuario Económico de España', un estudi que edita anualment 'la Caixa', la població de Salou figura entre les 17 poblacions d'Espanya de més de 15.000 habitants amb el nivell econòmic més alt (índex 10), i que és el resultat de l'estudi de la renda familiar disponible (suma dels ingressos rebuts) per habitant a nivell municipal. Segons l'estudi, l'índex 10 correspon a una renda de més de 13.500'.
Un indicador de qualitat de vida i nivell de benestar que només hi arriben poblacions com Calvià (Mallorca), Sant Cugat (Catalunya), Alcobendas (Madrid), Las Rozas (Madrid), Pamplona (Navarra), San Sebastian i Bilbao (Euskadi), i 10 poblacions més, entre elles Salou, l'única en l'àmbit territorial de la província de Tarragona i una de les 5 de Catalunya.
Respecte a l'àmbit autonòmic, Salou també és el municipi que experimenta un nivell de variació de la renda més alt entre el 1996 i el 2001, amb un índex 7, que correspon a un increment d'entre un 35 i un 40%; mentre que la majoria experimenten una variació 6.
D'altra banda, i respecte a l'estudi de 2002, Salou incrementa en un punt el seu nivell econòmic, passant d'un índex 9 al 10.
Segons l'alcalde Esteve Ferran, 'el progressiu nivell de vida i de benestar a Salou s'ha vist afavorit per una política de creació i dotació de serveis amb grans inversions públiques que, en definitiva, l'han fet un lloc atractiu per a viure i per al desenvolupament d'activitats econòmiques'.
Al respecte, el regidor de Promoció Econòmica afegia que 'les grans inversions de la indústria turística i de l'oci han ofert noves oportunitats i creació de riquesa, que han repercutit positivament sobre les expectatives del municipi amb la creació de sinèrgies econòmiques i un nivell de confiança i credibilitat elevades'.

Document Actions