Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es bolca amb la celebració del 8M, Dia internacional de les Dones

diumenge 07 març 2021

L’Ajuntament ofereix, enguany, la lectura del manifest a través d’un vídeo en el què han participat dues regidories de l’Equip de Govern conduïdes per dones, Julia Gómez i Beatriz Morer

També formen part d'aquest treball responsables voluntàries de diverses entitats del municipi, com Càritas Interparroquial, Eluzai, el Grup de Dones de Salou i Creu Roja Salou, que ofereixen el tot el seu suport als col·lectius més vulnerables, en el marc de la pandèmia 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, agraeix la labor que duen a terme les esmentades entitats, que, amb el seu compromís social i accions solidàries, contribueixen a que la vida de moltes dones al voltant dels seus nuclis familiars es mantingui estable i puguin afrontar els diferents reptes

El regidor responsable d'Igualtat, David González, ha destacat el compromís de l'Ajuntament i la ciutadania de Salou per treballar cada dia per una igualtat efectiva i real, com es demostra en el procés d'elaboració del 3r Pla Local d'Igualtat

 

L’Ajuntament de Salou celebra, enguany, el 8M, Dia Internacional de les Dones, d’una manera especial, tenint en compte que la COVID-19 ha provocat en moltes fèmines situacions de vulnerabilitat, feblesa i desigualtat.

Així, el Consistori ha elaborat un vídeo amb la lectura del manifest de l’Institut Català de les Dones, que es llegeix cada any, i en el què hi han participat Julia Gómez, regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, i Platges: Qualitat i Pla d’Usos; Beatriz Morer, regidora de Sanitat i Salut Pública, i Defensa i Protecció Animal; Roser Candelich, voluntària de Càritas Interparroquial de Salou; Sílvia Rovira, presidenta del Grup de Dones de Salou; Patricia Ruiz, presidenta de l’Associació Eluzai; i Anna Ciurana i Paula Hervàs, voluntàries del Punt d’Atenció Creu Roja Salou.

En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, destaca "la reflexió que volem fer al voltant de la celebració del 8 de març de 2021, atès que la COVID-19 ha perjudicat la situació de moltes dones, en el sí de la nostra societat". L'alcalde ha agraït la labor que duen a terme les esmentades entitats del municipi, que, amb el seu compromís social i accions solidàries, contribueixen a que la vida de moltes dones al voltant dels seus nuclis familiars es mantingui estable i puguin afrontar els diferents reptes.

Per la seva banda, el regidor responsable d'Igualtat David González, vol transmetre un missatge de força, esperança i mà estesa cap al col·lectiu femení que pugui patir qualsevol tipus d’abús, discriminació o situació de violència de gènere; circumstàncies que, en el moment actual, es poden veure agreujades per les etapes de confinament obligatori. González ha destacat el compromís de l'Ajuntament i la ciutadania de Salou per treballar cada dia per una igualtat efectiva i real, com s'està demostrant en el procés d'elaboració del 3r Pla Local d'Igualtat.

Els propers dilluns, dia 15 i el dimecres, dia 17 de març, tindrà lloc un taller de caràcter virtual adreçat a dones professionals de l’àmbit de serveis socials i educació municipal, sota el títol “Empoderament en temps de pandèmia”, a càrrec de Assexora’tgn. S’adreça, principalment, a les professionals de Serveis Socials i dels centres educatius de Salou. Les places són limitades i la inscripció es pot realitzar enviant un correu amb les dades de contacte a: siadones@salou.cat

L’Associació Cooperació Activa del Camp de Tarragona a Salou, enguany i en coordinació amb el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Salou s’ha sumat a les accions del Dia 8 de Març i ha elaborat un vídeo amb els joves i les joves del municipi, dins del seu programa Africanitza’t. Es tracta d’una composició teatral en què els infants i joves han treballat per que no s’aturin els somnis de les nenes: Es titula “Soñando con un mundo mejor para todos y todas”. Aquest treball, que també s’ha desenvolupat junt amb els familiars dels infants i joves participants, restarà penjat a la web de l’entitat, a partir de la propera setmana: https://cooperacióactivacampdetarragona

També, des de les xarxes de l’Espai MAS es farà difusió d’un vídeo-poema que ha creat una de les alumnes de les formacions ofertes des del Servei d’Atenció a Nouvinguts/des (Espai MAS). Es tracta de l’Analía Muñiz i el títol de l’obra és: “Por ser mujer”.

Des del Centre de Formació de persones adultes (CFA) Àgora han realitzat una exposició al Centre Atenea, amb la vida de 20 dones de la història de Catalunya. A les seves xarxes socials publicaran un recull d’entrevistes realitzades pels alumnes del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) a les seves mares.

Inspirat en una publicació de la revista “Sapiens”, l’Alumnat del Centre Atenea muntarà, a partir del 8 de març, uns panells als passadisos al voltant de les bruixes, “No eren bruixes, eren dones”, per treballar la figura femenina durant l’Edat Mitjana. I, també, la setmana que ve es procedirà a la lectura del manifest, a les diferents aules.

 

Accions des del Patronat Municipal de Turisme

El Patronat de Turisme de Salou se sumarà a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb la realització de les següent accions a les xarxes socials:

  • La foto del dia a les seves xarxes de FaceBook i Instagram de l’escultura de la dona puntaire del Passeig Jaume I
  • Un post a totes les xarxes socials sobre l'impacte de la dona a #visitsalou
  • Compartiran la iniciativa que durà a terme l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, a través del seu canal de YouTube: "Dones i Turisme: una visió en femení sobre l'activitat turística"
  • S'afegiran els hashtags -als ja habituals- a les publicacions del dia: #diadeladona #diadelamujer #8M #jorespectoitu #socdonaenturismeperque

 

Creu Roja Salou

Creu Roja Salou i Creu Roja Joventut Salou duran a terme una activitat d'informació i sensibilització envers la ciutadania de Salou. L’acció consisteix en la col·locació d'una carpa ubicada a la cantonada del c. Pere Galés amb c. Carrilet, en horari de 9 a 13 h, on realitzaran diferents dinàmiques de sensibilització per a totes les edats (com ara un joc d'imants sobre les dones importants de la història, etc.). 

També lliuraran, de forma gratuïta, polseres i llaços morats a tothom que s’hi apropi.

 

Llum violeta a la façana de l’Ajuntament de Salou

I, com cada any, el dilluns 8 de març es penjarà al balcó del consistori la pancarta del 8M i s’il·luminarà de color violeta la façana de l’Ajuntament.

 

Lectura del Manifest del Dia internacional de les Dones 

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

FOTO CFA AGORA horitzontal.jpg
feed IG y FB cartel principal sRGB CAT 2.jpg
DIA DE LA MUJER.jpg

Document Actions