Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou és líder en recollida de matèria orgànica a la província de Tarragona

Una mitja del 41% dels habitants de Salou reciclen matèria orgànica i un 53% de la població recicla vidre

dimecres 17 novembre 2010

Una mitja del 41% dels habitants de Salou reciclen matèria orgànica i  un 53% de la població recicla vidre segons indiquen les  dades del tercer quatrimestre de 2010 facilitades pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament. D’altra banda, durant  l’any 2009, segons les dades extretes de l’Agència de Residus de Catalunya, Salou es situa com a líder en recollida selectiva de residus de matèria orgànica en tota la província de Tarragona amb un total de 3.901,54 tones recollides en aquest periode seguida de Tarragona amb 2.977,66 tones i de Vila-seca amb 2.659,04 tones.

Al detall, Salou recull 146 quilograms de matèria orgànica per habitant, molt per sobre del segon municipi que més recull, en aquest cas, la ciutat de  Tarragona amb 21 quilograms de residus orgànics per habitants. Pel que fa al vidre, Salou recull un total de 38,2 quilograms per ciutadà mentre que a  Tarragona el total és de13,7 quilograms.

La regidora de Medi Ambient, Montserrat Porter, ha explicat que “aquest és el resultat de les persistents campanyes que es planifiquen i  desenvolupen des de l’Ajuntament de Salou per tal de sensibilitzar als ciutadans” i ha agraït “la col•laboració dels ciutadans per facilitar la tasca de reciclatge tot promovent el respecte al medi ambient”. En aquest sentit, a l’estiu es va realitzar una  campanya d’educació ambiental pel foment de la recollida selectiva on es van visitar un total de 2.325 habitatges. En els habitatges on no es va trobar el propietaris, es va deixar material informatiu, i se’ls va convidar a passar pel departament de Medi Ambient a recollir la resta de material per fomentar un bon reciclatge.
Salou va impulsar recentment una enquesta per conèixer els hàbits de reciclatge dels ciutadans de Salou i poder planificar campanyes de sensibilització. Des de la Regidoria de Medi Ambient es va realitzar una enquesta a 270 persones entre els dies 7 i 11 de juny per tal de conèixer la opinió de la població respecte el servei  de recollida selectiva i l’ús que en fa dels diferents serveis de recollida municipal.

Document Actions