Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es posiciona a la fira MITT de Moscou com el municipi de l’estat amb major presència de turisme rus

Enguany, si es confirmen les previsions, podria passar de la tercera a la primera posició, superant els britànics i francesos

dimecres 21 març 2012

Salou participa aquesta setmana a la Moscow International Travel & Tourism Exhibition de Moscou, la fira MITT, una de les fires turístiques més importants que se celebra del 21 al 24 de març i on la capital de la Costa Daurada hi té una nodrida representació empresarial, a més de comptar amb la presència de l’alcalde, Pere Granados, i del regidor de Turisme, Benet Presas. En el marc de les reunions que s’estan duent a terme aquests dies, i de confirmar-se les expectatives dels diferents turoperadors (TTOO) es podria arribar als 300.000 visitants russos aquesta temporada a la Costa Daurada; una xifra molt superior als 235.000 visitants enregistrats l’any 2011; dels quals 150.000 es van allotjar a Salou. “Estem parlant amb els TTOO més representatius del país i les perspectives de 15 de maig a 15 de setembre ens confirmen creixements molts elevats”, apuntava l’alcalde Pere Granados. Per la seva part, el regidor de Turisme, Benet Presas, ha recordat que la capital de la Costa Daurada amb 26.000 habitacions d’hotel “som la destinació preferida pels russos per diversos motius, com ara que tenim una planta hotelera moderna i que oferta uns molt bons serveis  amb una excel·lent relació qualitat-preu”, ha afegit. A més d’afegir que la proximitat amb Barcelona és un factor decisiu. Rússia és un mercat emissor prioritari  i un dels que està experimentant increments més importants i perspectives molt positives. I en aquest context, Salou és el municipi amb més presència de russos de tot l’estat. De fet, enguany, els russos podrien passar per davant del turisme britànic i francès; tradicionalment el primer i segon mercat estranger que visita la capital de la Costa Daurada.

 

La MITT de Moscou és una de les fires més importants del sector turístic. En l’edició d’enguany, hi participen més de 3.000 expositors, procedents de 185 destinacions. L’any passat, el certamen va rebre prop de 80.000 visitants. Segons fonts de Turisme de la Generalitat, Catalunya és la destinació líder de l’Estat, amb prop del 60% dels turistes russos que visiten Espanya, i dins d’aquesta xifra, Salou és líder en recepció de russos. El turista rus es caracteritza per unes estades mitjanes altes, entre 10 i 14 dies, i una despesa per turista i estada que se situa al voltant dels 1.500 euros. L’any 2011 va generar uns ingressos totals de 680 milions d’euros (un 126% més respecte la xifra de l’any 2010).

El 35% dels russos que visiten la destinació catalana són repetidors i el 60% són famílies. Viatgen atrets principalment pel sol i platja però també per fer d’altres activitats com ara les culturals, gastronòmiques, shopping, turisme urbà...  

D'ESQUERRA A DRETA: David Batalla (Besthotels), Juan Antonio Montero (Olympia), Enrique Lozano (Hotelbeds), Alcalde de Salou, Regidor de Turisme, Antonio Ros (TUI), Eduard Farriol (Ohtels)

Galeria d'imatges

Hotelbeds_i_TUI.JPG
amb_conseller.JPG
P1010594.JPG
amb_conseller.JPG
Hotelbeds_i_TUI.JPG
P1010594.JPG

Document Actions