Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es prepara per celebrar el Dia Internacional contra la violència de gènere

El passadís del TAS acollirà el divendres 25 de novembre l’exposició: “Les ànimes de la violència” i altres activitats, per manifestar el més absolut rebuig envers la violència masclista

dimecres 23 novembre 2011

Des de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou s’han organitzat una sèrie d’actes per lluitar, conscienciar a la societat i manifestar el més absolut rebuig contra la violència física o psicològica que pateixen moltes dones.

Els actes començaran el divendres 25 de novembre a la 13h al passadís del TAS, on es llegirà el manifest ,redactat per diferents administracions i entitats de Catalunya, on s’expressarà el més rotund rebuig i denúncia contra aquesta violència i el condol de la societat civil i l’administració per les dones que han estat víctimes de la violència masclista enguany.

Tot seguit, hi haurà un petit concert de música clàssica en record  a les 61 víctimes d’aquesta violència en el transcurs del 2011 a Espanya, i en solidaritat amb els seus familiars.

Posteriorment, l’alcalde Pere Granados, juntament amb el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, inaugurarà l’exposició que romandrà oberta un mes al passadís del TAS:”Les ànimes de la violència”. Un recorregut solidari per la història viscuda per 56 víctimes mortals, autèntiques heroïnes de la nostra societat a les que es vol retre un homenatge i donar veu per conscienciar a la societat i entre tots plegats, acabar definitivament amb la violència de gènere i viure en el respecte mutu.

A partir de les 16h, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic tindrà lloc la conferència sobre la violència de gènere: “Com identificar el maltractament”, que anirà a càrrec de Maite Soler Membrado de l’Institut Català de la Dona.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha destacat que “quan vam començar a organitzar l’exposició hi havia 53 víctimes mortals per la violència de gènere a Espanya i ara ja són 61, circumstància que demostra que es necessari lluitar contra el maltractament els 365 dies, sense aturar-se”. Per altra banda, ha assenyalat: “el compromís de l’Ajuntament de Salou en la lluita contra la violència de gènere i ha destacat la importància de l’educació amb exposicions com l’organitzada per aconseguir una sensibilització social i construir una societat lliure de violència i on regni el respecte”.

Galeria d'imatges

Dia_Internacional_contra_la_violncia_de_gnere.jpg
Dia_Internacional_contra_la_violncia_de_gnere.jpg

Document Actions