Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es prepara per cobrir-se de 25 tones de colors de confeti en la 32a edició del Cós Blanc

S’espera que més de 32.000 persones omplin els carrers de Salou aquest cap de setmana per gaudir de l’espectacle

dijous 02 febrer 2012

Dins el marc de la Festa Major d’Hivern, Salou celebra la seva 32ena edició del Cós Blanc com a acte estrella de les festes. Cal dir que es tracta d’uns dels actes lúdics amb més tradició i en el qual s’aplega més gent vinguda de les comarques tarragonines i també de la resta d’Espanya. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que són molts els salouencs que durant l’any es preparen per aquest dia tan assenyalat dins la nostra Festa Major d’Hivern i on “es treballa incansablement per una rua de lluïment matinal única que ens ha donat una empremta diferenciada com a municipi i que per la tarda es converteix en un esclat de llum i color”. Granados ha animat tothom a participar-hi de manera responsable i a aquells que no ho han vist mai a sumar-se a la festa. Enguany però, les previsions meteorològiques apunten temperatures extremadament baixes que podrien rebaixar la intensitat participativa de la festa. Malgrat tot, enguany ja es poden confirmar xifres rècord d’assistència amb 28 colles –dues carretel•les més que l’any passat i tres colles (CEIP Salou, CEIP Voramar y Joves Masia Tous)- les quals, amb les seves carretel•les tematitzades mouen a més de 2.500 persones.   
Des de la regidoria Cultura i Festes ja es porten mesos preparant tot el muntatge i mantenint reunions amb colles i altres elements “perquè la festa és un engranatge de participació de moltes persones que han de saber en tot moment què fer i com treballar”, afegia la regidora de l’àrea, Mª José Rodríguez. Un dels atractius de la desfilada nocturna és la posta en escena de les carretel•les, amb les seves coreografies i l’efecte que fan quan entren al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il•luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords. Enguany, la sonorització equival al muntatge de deu concerts units en els 350 metres del carrer per on passa la desfilada.

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons distribuïts al llarg del carrer llencin pels aires vint tones;  a més d’unes altres 5 tiraran les pròpies colles. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Flow, que punxa música en directe sota la batuta del salouenc Juanma Hidalgo qui ostenta per 30è any l’honor de ser l’speaker i amenitzar la desfilada de les carretel·les.
A més hi hauran 200 mòbils d’il·luminació, vint més que l’any passat, i un làser d’última generació, per tal de dotar d’un major atractiu visual tot el recorregut. Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa amb les diferents torres que s’estan erigint al gran escenari a l’aire lliure com és el carrer Ciutat de Reus i Barcelona per on discorreran a partir de les set de la tarda les diverses carretel·les. Pel matí, el mateix dissabte a partir de dos quarts d’onze hi haurà una rua de lluïment que sortirà del carrer de l’Advocat Gallego cantonada amb la Via Roma en un llarg recorregut pel municipi.

Dispositiu de seguretat i protecció civil dissenyat per a la festa del Cós Blanc:

La Policia Local de Salou ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal que no hi hagi cap complicació i tothom pugui accedir i gaudir de la festa. Pel que fa als efectius de seguretat aquests superen els 150 persones entre Policia Local, Mossos d’Esquadra; seguretat privada i el servei de Voluntariat de Protecció Civil de Tarragona que participarà també en les tasques de control i vigilància.
El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00h i fins passades les 23:00h de la nit amb el 100% d’efectius en actiu.
Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies.
Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat 4 pàrquings d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades; pàrquing Maria Castillo, amb 900 places de vehicles; i pàrquing d’Emprius, amb una capacitat de 800 places.
Des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col•laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou pels volts de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada sense presses.
Finalment, es recorda que caldrà atendre les indicacions de la Policia Local i de l’organització de l’esdeveniment, per tal d’aconseguir una festa segura i sense incidents.

Galeria d'imatges

IMG_0612.JPG
IMG_0612.JPG

Document Actions