Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou és prepara per la nit més curta de l’any, la revetlla de Sant Joan

Sota el lema “Revetlles amb Precaució” es volen minimitzar els riscos que comporten l’ús de material pirotècnic

dimarts 22 juny 2010

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades, el Ball de Diables Maleïts de Salou, el Grup Esplai de Salou, els Gegants de Salou, la Morena de Salou i les Bruixes Latemor de Salou, ha organitzat tot un seguit d’actes per la nit del 23 de juny, revetlla de Sant Joan.

Entre els actes programats, cal destacar l’arribada de la Flama del Canigó i l’encesa del pebeter que tindrà lloc a les 21 hores. Tot seguit, a les 22 hores, es farà una cercavila amb la Flama del Canigó que estarà acompanyada en tot moment per l’actuació dels Diables Maleïts, les Bruixes Latemor, el Xaloc i la Morena de Salou. A les 22.30 hores es procedirà a la lectura del Missatge de foc de Sant Joan i la posterior encesa de la foguera amb espectacle pirotècnic.

Per als més joves, s’ha organitzat la "Sant Joan Beach Party" a la Platja de Ponent, on a partir de les 23 hores els més joves podran gaudir d’una nit plena de música i espectacle. A la mateixa hora, les 23 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, l’orquestra "La Fania" amenitzarà la gran revetlla popular. La Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, ha explicat que: "es tracta d’una festa amb una llarga tradició a Catalunya i esperem que tots els salouencs surtin al carrer i gaudeixin de la revetlla així com dels actes que hem organitzat pensant en ells".

Per evitar ensurts i que tothom gaudeixi de la festa sense incidents, l’Ajuntament de Salou, conjuntament amb el departament de Protecció Civil i la DGPC de la Generalitat, han llençat un cop més la campanya, ‘Revetlles amb Precaució’, amb l’objectiu d’informar a la població dels riscos que comporten l’ús de material pirotècnic, especialment la nit del 23 de juny, revetlla de Sant Joan. L'objectiu de la campanya "Revetlles amb precaució" no es restringir l'ús del material pirotècnic i de la celebració de les revetlles, sinó minimitzar-ne els riscos.

Els riscos a què pretén fer front aquesta campanya són dos: els accidents causats per la incorrecta manipulació dels productes pirotècnics i l' increment potencial del risc de focs de vegetació, per l'encesa de fogueres i, també, per la ignició que poden provocar els petards. Recordar que el telèfon únic d'emergències, és el 112.

Document Actions