Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es prepara per una nova edició de la Festa del Calamar

Aquells que vulguin participar a la trenta-novena edició d’aquesta trobada marinera ja poden inscriure’s a la regidoria de Cultura fins divendres

dimarts 19 novembre 2013

El proper dilluns 25 de novembre s’inicia una nova edició de la festa del calamar que fins al dissabte dia 30 reunirà als aficionats del món de la pesca del municipi al voltant d’aquesta trobada que organitza la  Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou conjuntament amb el Club Nàutic del municipi. Aquesta festa es desenvoluparà a partir del dilluns com marquen les bases del concurs i, es manté la recomanació de tramitar la inscripció prèvia al departament de Cultura al llarg d’aquesta setmana i fins divendres (de les 10 a les 14 hores).   

 

El tret de sortida tindrà lloc com és habitual al Club Nàutic a partir de les 15:15 hores i fins a la posta de sol. Es manté una any més la prohibició de la pesca al curri així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones (3 tripulants i el patró). Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Segons la normativa establerta a les bases, a les 18.45 hores finalitza el temps límit de presentació el control de pes. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran  amb el llançament d’un coet. Aquest any,  es repartiran trofeus   al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “estem davant d’una festa que manté una tradició molt arrelada a Salou i que l’any vinent complirà 40 anys. Poques festes del municipi s’han mantingut al llarg de tant temps, el que significa que hi ha un interès molt viu de seguir endavant amb la mateixa”, ha explicat.

El sistema de puntuació serà el següent:

CALAMARS …………. 100 Punts

SÍPIES ………………….. 20 punts

POPS ……………………  10 punts

Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte 30 de novembre. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou des del dilluns 25 i fins al dijous 28. Les bases es troben  a la pàgina web de l’Ajuntament, www.salou.cat

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

calamar_2013_imprimir.jpg
calamar_2013_imprimir.jpg

Document Actions