Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou es prepara per viure el dia Gran de les Nits Daurades 2013

El concert de Rosa López demà dimecres i la processó i els focs dijous culminaran set dies de festes. El dia 15 s'organitza un dispositiu de trànist i seguretat amb un centenar d'efectius

dimarts 13 agost 2013

La festa d’estiu de Salou, les Nits Daurades, arribarà al seu punt àlgid aquest dijous. Abans però el concert de la guanyadora de la primera edició d’Operación Triunfo Rosa López arribarà a la plaça de les Comunitats Autònomes. Demà dimecres a les 10 de la nit, la veu potent d’aquesta granadina presentarà el seu darrer treball ‘Rosa, tot i que porta ja set discos al mercat; més d’un milió de discos venuts; compta amb set discos de platí i 4 d’or. Aquest darrer treball conté onze cançons, deu d'elles inèdites i un homenatge que Rosa ha volgut fer a la gran figura de Mari Trini, una llegenda de la música pop espanyola. El concert serà demà dimecres a la plaça de les Comunitats Autònomes a partir de les 22.30 hores.

D’altra banda, dijous, el dia gran de les festes molts ingredients tradicionals es mesclaran al voltant de les Nits Daurades amb la Missa de festa major a l’església Sta. Maria del Mar (20h) i la Processó de la Mare de Déu (20.45) amb el seu habitual recorregut a esquenes dels mariners serà un dels actes més concorreguts. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, destacava la “bona marxa de les festes al llarg de tots aquests dies on estem veient una gran participació”.

Un cop finalitzat aquest, continuarà la festa al passeig Jaume I amb un gran castell de focs d’artifici, a càrrec de la pirotècnia Tomàs de Benicarló que llançaran des de la plaça de les Comunitats Autònomes (22.45) i on durant uns vint minuts es podrà gaudir de la pólvora amb efectes digitals, volcans de colors i trons elèctrics, entre d’altres. La música de la banda del Drac posarà el punt i final al dia gran.

Trànsit,  aparcaments i seguretat

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat pel dia 15 es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit. El regidor de Seguretat ciutadana i Mobilitat, Marc Alarcón, comentava que “és molt important que s’arribi amb l’antelació suficient tant al concert com als actes més importants de les Nits Daurades i que en tot moment es faci cas de les indicacions dels cossos i forces de seguretat”.

Cal destacar que el dijous 15 d’agost, a partir de les 22,45 hores quedarà tallat al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents a la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

A més, la Policia Local ha habilitat espais dissuasius d’aparcament –unes 5.000 places  addicionals- ubicades a indrets estratègics com son les dues entrades a la ciutat. D’una banda, hi haurà capacitat per a 1.200 vehicles a la al costat de l’Escola Elisabet així com al vial de Cavet; l’aparcament del centre educatiu Atenea; així com a la zona d’Emprius. Es tracta de no crear una circulació innecessària dins el municipi ja que col·lapsaria les principals vies de comunicació. Tots aquests aparcaments estaran degudament senyalitzats.  

Galeria d'imatges

PARQUINGS-15_AGOST_copia.jpg
IMG_0625.JPG
rosa_lopez_copia.jpg
IMG_0625.JPG
PARQUINGS-15_AGOST_copia.jpg
rosa_lopez_copia.jpg

Document Actions