Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou és un municipi segur: fets delictius baixen fins a un 18%

En la reunió, que ha comptat amb la participació de representants de diferents cossos de seguretat i el delegat del govern de la Generalitat, Àngel Xifré, s’ha exposat els dispositius duts a terme i fet un balanç delictiu dels últims dos anys. La conclusió és que els fets delictius han baixat i que Salou és un municipi segur

divendres 27 octubre 2023


Salou ha celebrat avui la seva Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Domínguez. En la reunió, que ha comptat amb la participació de representants de diferents cossos de seguretat i el delegat del govern de la Generalitat, Àngel Xifré, s’ha exposat els dispositius duts a terme i fet un balanç delictiu dels últims dos anys.

El resultat principal assenyala que els delictes han disminuït en gairebé un 11%. A més, els robatoris amb força han registrat una baixada del 15,4%, i els relacionats amb violència o intimidació un 18,4%.

Enric Carrasco, inspector en cap de la comissaria del districte Salou-Vila-seca dels Mossos d'Esquadra, ha subratllat que Salou "és un municipi molt segur" i que la coordinació entre els diferents cossos policials, juntament amb l'Ajuntament i el teixit comercial i associatiu local, ha estat clau per aconseguir aquests resultats. Segons Carrasco, aquesta tendència positiva reforça la idea que "Salou és un municipi molt segur".

L'alcalde Pere Granados ha destacat la importància de considerar la població flotant de Salou durant l'estiu a l'hora de fer balanços en l'àmbit de la seguretat, assenyalant que, tenint en compte la població real, Salou és un dels municipis amb menys delictes de tot Catalunya.

Granados també ha comentat una reunió recent amb la directora territorial d'Interior, Elisabeth Llombart, i el cap de l'àrea policial del Camp de Tarragona dels Mossos d'Esquadra, on es va discutir la necessitat de treballar per millorar encara més, la seguretat a Salou. Com a part d'aquest compromís assumit amb la Generalitat de Catalunya, es preveu incrementar els efectius a la comissaria dels Mossos a Salou i implementar sistemes com CUPTEL i LECTIO, dins del programa Red.es.

En previsió de la festa major del 30 d'octubre i de "Salouween", s'han programat dispositius especials tant de dia com de nit, per garantir la seguretat de les persones que volen gaudir dels actes festius

CUPTEL i LECTIO, integrats dins del programa Red.es, són sistemes avançats que permeten un control més exhaustiu i ràpid dels vehicles que accedeixen al municipi, a través, essencialment, de lectors de matrícules.

Dispositiu especial per Salouwwen
Finalment, en previsió de la festa major del 30 d'octubre i de "Salouween", s'han programat dispositius especials tant de dia com de nit, per garantir la seguretat de les persones que volen gaudir dels actes festius. Aquest cap de setmana la previsió és que hi hagi més de 30 mil persones al carrer. 

L'alcalde Granados ha recordat que, mentre per a alguns s'acaba la temporada, per a altres comença una nova etapa amb esdeveniments com Salouween, que preveu grans aglomeracions. Els dispositius especials dels Mossos d'Esquadra comptaran amb la col·laboració de la Policia Local de Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

enric carrasco.jpg

Document Actions