Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, escollida única destinació turística d'Espanya col·laboradora amb la Fundació ONCE en un programa pilot per a l'anàlisi d'accessibilitat

dimecres 13 gener 2016

D’aquesta prova pilot en sorgirà una eina per l’estudi de l’accessibilitat, buscant detectar els punts febles dels municipis turístics i convertir-los en integradors

L'estudi, que ja s'ha iniciat, implica de manera transversal diversos departaments de l'Ajuntament, a més del sector privat


Salou ha iniciat la seva participació en un programa pilot per convertir-se en un municipi amb una major i millor acollida vers el visitant (i també el resident) que presenten capacitats diferents i ho fa de la mà de la Fundació ONCE. De fet, la capital de la Costa Daurada ha estat escollida com a única destinació turística de l'estat espanyol en el qual s'aplica aquesta eina donada la seva orientació al turisme, la seva importància com a destinació nacional i internacional, la seva dedicació al benestar del turista i la variada oferta al visitant.

Així, la Fundació ONCE, està apostant per la innovació a través de la creació d'una eina que permeti diagnosticar l'estat d'accessibilitat dels diferents destinacions turístiques. Aquesta, permetrà analitzar destinacions de diferent tipologia i mida de manera que permeti comparar els resultats i oferir un panorama de l'accessibilitat en el turisme al país. L'anàlisi es realitzarà d'una manera global abastant diversos fronts incloent la gestió de l'accessibilitat al municipi i l'avaluació d'entorns, recursos i elements tecnològics orientats al turisme.

En el marc d'aquest projecte, ja s'han dut a terme les primeres reunions entre els tècnics de la consultoria i diversos responsables de departaments de l'Ajuntament (Acció Social, Urbanisme, Enginyeria) a més de l'àrea de turisme de Salou. Entre tots, han posat a disposició dels tècnics especialistes en accessibilitat tota la informació requerida i les facilitats per desenvolupar l'anàlisi de la destinació. A més, s'han dut a terme reunions amb la població afectada del municipi, entre ells membres de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAS); usuaris amb discapacitats residents a Salou; familiars de discapacitats de l'associació Aiguamarina o usuaris de zones d'aparcament amb diferents capacitats. El conjunt de reunions també ha inclòs el sector privat; reunint-se amb responsables del sector de l'allotjament del municipi i també coneixent de primera mà els principals recursos turístics del municipi, les platges i altres punts d'interès pel visitant.

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha volgut en primer lloc agrair la sensibilitat de la Fundació ONCE a l'hora de triar Salou com a municipi per iniciar la prova pilot; a més de destacar la bona predisposició del municipi i dels tècnics i totes les persones consultades per oferir una visió real que ha de conduir a una avaluació de la destinació. El regidor també ha destacat com la filosofia de l'Accessibilitat Universal és no diferenciar segments de població sinó exposar una visió global de l'accés, ús i gaudi dels espais pel conjunt de la societat, i ha assenyalat que “aquesta aproximació permetrà integrar els resultats del projecte en les futures estratègies sobre turisme que es decideixin realitzar a Espanya i que permetin seguir millorant la qualitat de les destinacions”. “Des de Salou, sense cap mena de dubte, treballarem de manera transversal per millorar els punts febles i convertir aquest estudi en una oportunitat per Salou i que sigui aplicable a la resta de municipis”.

La Fundació ONCE també hauria participat en altres projectes per a la cooperació i inclusió social de persones amb discapacitat, de fet, porta més de 20 anys treballant per millorar l'Accessibilitat Universal i des de l'any 2003 ha dut a terme projectes per millorar l'accessibilitat en l'àmbit de l'Oci i la Cultura.

Galeria d'imatges

once.jpg
IMG_4654-1.jpg

Document Actions