Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou estalvia aigua potable a l'implantar un sistema d'aigua freàtica per a regar els seus jardins

dijous 27 agost 2009

S'ha construït un dipòsit de 500.000 litres i s'han invertit 450.000 euros

L'Ajuntament de Salou, a través del Servei Municipal d'Aigües que gestiona Sorea, ha posat en marxa, aquest mes d'agost, el reg de les seves zones verdes mitjançant aigua no potable extreta de pous. Aquest sistema permet un estalvi considerable d'aigua apta per l'ús de boca.

La inversió realitzada es xifra en més de 450.000 ' i ha consistit en la construcció d'un dipòsit de 500.000 litres, que pot alimentar-se a partir d'aigua no potable de pou o aigua reciclada procedent de la depuradora de Vila-seca i de Salou. A més, s'han construït instal·lacions de desinfecció de l'aigua, el que garanteix que l'aigua de reg sigui sanitàriament correcta i que les canonades de distribució es mantinguin en bones condicions de salubritat.

Les aigües procedents dels pous poden ser usades a més, amb el convenient tractament, com a alternativa d'urgència per al subministrament d'aigua potable, el que posa a disposició un recurs local en cas d'emergència.

Els municipis de Vila-seca i de Salou, que comparteixen el sistema de distribució d'aigua, continuen així un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu l'ús de recursos alternatius a l'aigua potable. Actualment a Salou, l'empresa Sorea, treballa en la realització d'obres com l'ampliació de la xarxa de reg amb aigua no potable, la creació de noves preses per a serveis municipals amb aigües freàtiques, entre altres accions per optimitzar els seus recursos.

Document Actions