Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou estrena una gimcana digital basada en la història de Jaume I i la conquesta de Mallorca

dissabte 07 agost 2021

Es tracta d’un joc de pistes digital que té com a objectiu transformar l'experiència turística en un entorn d'entreteniment

En total, hi ha 8 enigmes, en 1,4 km de recorregut pel Passeig Jaume I, amb una durada aproximada de 60 minuts 

Per començar a jugar cal escanejar amb el mòbil el codi QR que es troba al punt d'inici, la Plaça de Francesc Germà, al costat de la Font Lluminosa

 

El Patronat Municipal de Turisme de Salou impulsa la gimcana digital turística ‘Jaume I, conquerint la història’, un joc de pistes online basat en la conquesta de Mallorca, per part de les tropes del Rei Jaume I. Aquesta activitat ha estat creada per l'empresa Gymkana Digital Turística.

Es tracta d’una nova experiència turística, a través de la qual el viatger resol diferents enigmes mentre aprèn, d’una forma lúdica i gamificada, històries sobre el patrimoni cultural de Salou. Aquest joc té com a objectiu transformar l'experiència turística en un entorn d'entreteniment, on és igual d'important la diversió que l'aprenentatge.

La història en la què es basa aquesta gimcana es remunta al 5 de setembre de 1229, moment en què més de 16.000 persones es preparen per salpar rumb a Mallorca, per tal que el Rei Jaume I la pugui conquerir; i la cort ha sol·licitat ajuda a qualsevol ànima que estigui disposada a vetllar pel futur de la corona catalano-aragonesa. En aquest sentit, el visitant es posa a la pell d’un humil comerciant de robes, i ha de trobar el seu capità abans que el seu vaixell salpi sense ell. Per trobar-lo, caldrà resoldre els enigmes que indicaran el camí.  

Es tracta d'una aventura, purament, detectivesca, que té com a escenari el Passeig Jaume I: l'usuari parteix d'un enigma inicial a la Plaça Francesc Germà (al costat de la Font Lluminosa), que ha de resoldre, i que el va guiant per 8 punts més d’interès turístic del Passeig: el monument a Jaume I, la Plaça de les Comunitats Autònomes o el monument al Pescador, entre d’altres. En total, hi ha 8 enigmes, en 1,4 km de recorregut pel passeig, amb una durada aproximada de 60 minuts.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha assenyalat que “hem apostat per aquest producte digital i lúdic, perquè incrementa l’interès cultural i la curiositat pel nostre patrimoni, a través d’un relat fictici, però basat en una part molt important de la nostra història”.

Així mateix, ha explicat l'alcalde, aquesta iniciativa augmenta el nombre de visites al municipi; reactiva l'economia local que se li pot relacionar: restaurants, hotels, museus, etc.; incentiva l'arribada de nous visitants, mitjançant la publicitat en xarxes socials, pàgina web, efecte boca-orella, etc.; ofereix una experiència turística apta i atractiva per a tots els públics; i potencia un model de turisme cultural, descentralitzat i sostenible. I es tracta, a més, d’una nova proposta turística que pretén fomentar el record emocional dels viatges "gamificant" el concepte de turisme.

Per començar a jugar cal escanejar, amb el mòbil, el codi QR que es troba al punt d'inici: la Plaça de Francesc Germà, al costat de la Font Lluminosa. L'experiència és gratuïta i l'usuari la pot viure en qualsevol moment que ho desitgi. Cal destacar que es pot fer en català, castellà, anglès i francès.

Galeria d'imatges

1.png

Document Actions