Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou estudia la implantació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) al centre del municipi

dijous 10 febrer 2022

L'àrea de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament i la junta directiva de l'Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris han mantingut una reunió de treball aquesta setmana, coordinada per la Cambra de Comerç de Tarragona


L’Ajuntament de Salou, a través de l'àrea de Dinamització Econòmica, ha mantingut una reunió de treball, aquesta setmana, amb membres de la junta directiva de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, amb l'objectiu d'estudiar la implantació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) a la zona centre del municipi. Aquesta trobada ha estat coordinada per la Cambra de Comerç de Tarragona.

Una APEU és una àrea geogràfica ben delimitada dins d’un municipi, on les activitats empresarials i l'Administració local es posen d’acord per promoure i dinamitzar la zona, a partir d’un pla d’acció, que s’ha d’adequar a les finalitats d’interès general. A Catalunya, les APEU estan regulades per la Llei 15/2020, del 22 de desembre, de les àrees de promoció econòmica urbana.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que Salou treballa amb la proposta de crear una APEU a l’àrea urbana del centre de Salou, amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat comercial de la zona. “Es tracta d'una línia estratègica de l'actual equip de Govern, pel que fa a la transformació del comerç local i la seva adaptació al context de futur,  impulsant una economia més sostenible, amb activitat durant tot l’any”, ha afegit. I ha posat de manifest la voluntat de l'Ajuntament de continuar treballant per implementar aquest model, atès que “és un model d’èxit en la història”, el qual “permetrà, en aquest cas, dinamitzar i millorar el teixit comercial de la zona centre del municipi”.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha mostrat la seva satisfacció de “comprovar la sintonia entre l’associació i l’Ajuntament, pel que fa a aquest projecte”; i, ha afegit que “estem molt esperançats en poder dur-lo a terme, sempre que sigui en benefici del sector comercial local, en aquest cas, el del centre de la nostra ciutat”.

El president de l'Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, també ha expressat que “des de la associació valorem, molt positivament, la possibilitat de crear una APEU”. Així mateix, ha assenyalat que “cal trobar un projecte encisador, perquè tothom pugui entendre les grans oportunitats que ens donaria”; i, també, que “cal definir l'encaix de la nostra entitat dins aquest nou model”.

Cal recordar que al mes de juny de 2021 es va crear aquesta taula de treball per posar en marxa l'APEU a la zona centre de Salou.

 

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
4.JPG

Document Actions