Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou executa obres de millora a carrers i voreres per import de quasi 1,3 milions d’euros

dimecres 28 maig 2014

Al plenari d’avui s’ha aprovat una partida de 3,4 milions d’euros per a diverses inversions al municipi

Diversos carrers de Salou es milloraran –o s’estan ja arreglant- gràcies a la inversió d’1.287.514 euros en obres de remodel·lació que afectaran diversos carrers, places i espais públics. Avui, al plenari de l’Ajuntament, l’alcalde Pere Granados ha destacat l’important esforç que es fa per a la millora dels espais públics, amb una inversió en curs de 408.665 euros i una previsió de 878.849 euros al llarg d’aquest proper any. “Som conscients de les problemàtiques que han generat a molts carrers l’arbrat, aixecant paviments i per això any rere any destinem quantioses partides a resoldre aquest problema de ciutat però a més, també volem actuar a moltes altres zones que es pavimentaran; es millorarà la jardineria o s’instal·laran nous jocs infantils”. Pel que fa a la modificació de crèdit del pressupost del 2014 –que ha de permetre 3,4 milions d’euros en inversions- s’ha tirat endavant amb el suport dels grups del govern i de RDS.

Entre les obres més destacades hi ha la futura reforma de la plaça Catalunya (110.000 euros) per tal de millorar-ne l’accessibilitat i l’estètica actual;  una altra intervenció al sector 01 (als carrers perpendiculars dels voltants de l’Avinguda Pau Casals) a carrers com Antoni Gaudí, Domènech Sugranyes, Pierre Vilar, entre d’altres, on també es preveu resoldre els problemes que les arrels dels arbres han causat en els paviments de diversos carrers  aixecant-ne les voreres i amb una partida destinada de 235.000 euros.

Una altra de les inversions que s’executaran properament és la creació del carril bici entre el passeig Jaume I i el carrer del Terrer per enllaçar-lo amb el  de Vila-seca i Cambrils amb un cost de 30.784 euros més; la remodel·lació de l’entrada a Urbanització Pinosmar amb 20.000 euros de pressupost. Però els departaments d’Enginyeria i de Serveis Territorials també estan treballant en altres obres que s’executaran al carrer Nord afectaran –passat l’estiu- cinc trams al costat de mar que permetrà aixecar tot el paviment de la vorera, controlant les arrels dels arbres i instal·lar un nou paviment. Aquesta intervenció tindrà un pressupost de 54.546 euros als que s’hauran de sumar 175.000 euros més per a diversos treballs de pavimentació a carrers com a Carles Buhigues (des del carrer Murillo i fins a la Font lluminosa); al C/Amposta; el C/Pompeu Fabra; el C/Nord cantonada carrer Berlín; el C/ Sol cantonada carrer B; el C/Carles Roig cantonada Arquebisbe Pere de Cardona; un tram del C/ del Mar; el C/Barenys; la rotonda i el C/Replanells cantonada amb la carretera de la Costa; diverses intervencions entre el c/Replanells i el C/ Bosc Gran o el C/ València fins a la plaça de la Provincia o la pavimentació del passatge de la Jota (15.000 euros més). També s’instal·laran nous jocs infantils (115.000 euros)  a la plaça Catalunya i platja Capellans i se’n renovaran d’altres a la plaça de la Pau i de la Província.

En execució o recentment acabades

En execució hi ha altres obres com la del paviment del Reguerot del Clavegar a la Urbanització Maripins (17.000 euros); les obres de millora del cabal de desguàs de Barenys (140.000 euros); o la tercera fase de millora de les voreres dins el Pla d’accessibilitat (17.000 euros més); o les obres recentment finalitzades de creació d’una plaça pública a l’entorn de l’Església Santa Maria del Mar (70.000 euros) .

 

A més de les voreres dels carrers Terrer, Burguera, Navarra, Barbastre i Confrontants que presentaven una sèrie d’irregularitats a la superfície del seu paviment i que recentment han estat finalitzades i que han permès una millora del seu aspecte a més de facilitar  la mobilitat i el trànsit de les persones usuàries d’aquestes zones (50.000 euros), a més d’altres intervencions al c/ LLuis Braille o al Maria Castillo. Alguns dels treballs que s’han realitzat afecten a la via pública; concretament a l’arranjament del paviment del carrer Brussel·les on s’ha asfaltat una part malmesa, invertint més de 7.600 euros; o la reposició de reixes del canal de pluvials del carrer Domènech Sugranyes amb un import superior als 6.800 euros. 

Aquests treballs es complementen amb la millora de la jardineria a diverses places i carrers com el Pau Casals, Tarragona, Via Roma, Berenguer de Palou, Rosa Sensat, Vincenç Vives i del Terrer, a més de a replantació a zones com la Platja de Ponent, Platja Capellans, Punta Porroig i Replanells , entre d’altres punts on s’estan invertint més de 94.000 euros, entre d’altres.

 

 

Galeria d'imatges

home_obres.jpg

Document Actions