Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou exhibeix l’art pictòric de Jaume Queralt amb una mostra-homenatge a Marià Fortuny

Aquest divendres s’inaugura l’exposició que es podrà veure a la Torre Vella fins al 16 de juliol

dimecres 19 juny 2013

Enguany es commemora el 175 aniversari del naixement del pintor reusenc Marià Fortuny (Reus, 11 de juny de 1838 – Roma, 21 de novembre de 1874) i son  moltes les iniciatives que s’estan portant a terme amb aquest motiu. Salou ha volgut sumar-se també a aquesta efemèride, i ho fa amb una mostra que es podrà veure al centre d’art de la Torre Vella fins al proper dia 16 de juliol. Precisament, aquest divendres a les vuit del vespre s’inaugura una   exposició de l’artista de reconegut prestigi internacional, Jaume Queralt, qui ha voltat amb la seva obra per arreu del món, des de Mèxic, Tòkio, Dubai, Roma i  fins a Shangai, entre un llarg etcètera. Sense cap mena de dubte però és alhora un autor, molt vinculat a les nostres comarques.

Queralt amb el seu mestratge i particular estil, interpreta les més conegudes obres de Fortuny aconseguint el doble mèrit  de fer-les fàcilment identificables  i, alhora, poder-hi reconèixer d’immediat  la seva ma, la qual cosa és fa evident  en totes i cada una de les obres exposades.  Queralt utilitza la seva versatilitat tècnica per aconseguir també agafar la imprescindible distància entre el seu treball i el que va fer Fortuny, al qual no pretén de cap manera imitar, Queralt ens dóna una visió ben pròpia i identificable de l’obra de Fortuny, però sempre és “un Queralt”.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou fa temps que es treballa per poder portar aquesta exposició a les sales de la Torre Vella per tal de poder oferir a un públic ben nombrós aquesta singular mostra de Jaume Queralt i contribuir així a la commemoració del naixement de l’insigne Marià Fortuny.  

Galeria d'imatges

QUERALT.jpg
QUERALT3.jpg
QUERALT_2.jpg
QUERALT.jpg
QUERALT3.jpg
QUERALT_2.jpg

Document Actions