Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou explica el projecte de reconversió de l’Avinguda Carles Buïgas al conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat

dimecres 11 maig 2016

El conseller també ha signat el llibre d’honor del municipi en la visita institucional mantinguda aquest matí al municipi  


El projecte de reconversió de l’artèria principal de la zona turística de Salou vertebrada a través de l’avinguda Carles Buïgas i carrers adjacents ha estat aquest matí punt de trobada i reflexió entre  l’Ajuntament de Salou i la Generalitat de Catalunya. En una trobada a alcaldia, en presència de l’alcalde, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, la directora general de Turisme, Marian Muro, a més de la directora dels SSTT d’Ocupació Carme Mansilla i els regidors Toni Brull, Jesús Barragán i Martina Fourrier a més d’altres tècnics municipals i les dues arquitectes redactores de la diagnosi del projecte han estat aprofundint en l’estudi i avaluant les actuacions de reconversió i regeneració urbana que es proposen i que culminaran properament amb la implicació de la ciutadania a través d’un procés participatiu.

El batlle ha sol•licitat la col•laboració institucional de la Generalitat a través de la direcció General de Turisme de la Generalitat i el departament d’Empresa i Ocupació per tal de desenvolupar un projecte global d’excel•lència pel municipi, incloent també la Universitat com a partner necessari. En aquest sentit, Granados ha manifestat que “el que volem com a destinació turística és fer un salt cap a la qualitat i l’excel•lència. Ja som una gran destinació turística amb un producte de qualitat però l’objectiu és superar-nos i ser més competitius i tendir cap a la desestacionalització”. Per la seva part, el conseller Jordi Baiget ha assegurat que “estem disposats a parlar amb el municipi i amb tots els sectors implicats per tirar endavant aquests projectes integrals de promoció i per garantir el futur econòmic de la ciutat. Nosaltres com a administració hi posarem tot l’interès per col•laborar”.

Les dues arquitectes redactores de la diagnosi han explicat les claus que es recullen en l’estudi dins l'àmbit de l'Avinguda Carles Buïgas, per tal de millorar les seves condicions i característiques urbanes, els seus serveis, la seva imatge i atractiu, amb l’objectiu de bastir un àmbit modern, singular i competitiu. Un estudi que s’ha dut a terme per part de l’Escola d'Arquitectura de Reus de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Facultat de Geografia i Turisme de la URV (Unitat Predepartamental d’Arquitectura i PCT de Turisme i Oci) i la Universitat Politècnica de Catalunya (Departament de Projectes Arquitectònics).

L’acte, també ha servit perquè el conseller signés el llibre d’honor de la ciutat i rebés de mans de l’alcalde un obsequi institucional: la reproducció de la figura de Jaume I. En acabar la reunió, Pere Granados, el conseller i els membres reunits han donat un tomb per conèixer in situ la zona de Carles Buïgas i l’àmbit directe d’actuació.

Galeria d'imatges

visitacami.jpg
P1260174.JPG
20160511_101355.jpg
.jpg
P1260165.JPG

Document Actions