Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou exposarà al passadís del TAS les propostes arquitectòniques per al futur Eix Cívic

El proper dimarts s’inaugura la mostra que recull una maqueta de la zona a estudi així com els diferents treballs dels alumnes de l’Escola Tècnica d’Arquitectura de la UPC

divendres 24 maig 2013

Salou  ha presentat avui una publicació que recull una quinzena de propostes en les que han treballat durant un quadrimestre el alumnes de l’ETSAB, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquests treballs acadèmics, ara recollits en un llibret, estaran exposats a partir del proper dimarts 28 de maig al passadís del Teatre Auditori de Salou junt amb una gran maqueta de la zona que posa de manifest l’espai que actualment està afectat per les actuals vies del tren. L’Ajuntament de Salou ja fa temps que treballa en la transformació d’aquest àmbit a través d’un pla de millora urbanística i molt especialment en la zona central que abarca uns 300 metres de longitud i que correspon a la part més àmplia del trajecte; és a dir, on hi ha l’estació del tren; una feina que s’ha encarregat a estudiants de cinquè curs de l’ETSAB, els quals han treballat diverses propostes que serviran de base pel futur d’aquest eix.

L’alcalde, Pere Granados, ha reflexionat al voltant del pas ferm que s’ha donat per convertir les vies en un futur centre neuràlgic. “Per planejar l’Eix Cívic, un dels projectes més ambiciosos de l’actualitat, cal generar una gran dosi de gestió per arribar a un acord amb les administracions i òrgans competents d’aquest àmbit de la via (FOMENTO i ADIF); i un esforç d’imaginació per donar forma i contingut a un projecte que ha d’ocupar aquest àmbit i la de redefinir en usos i aprofitaments”, a més d’assegurar que “convertir aquesta franja que travessa longitudinalment Salou en un centre estratègic i neuràlgic d’activitat social i econòmica de tot l’any, amb un disseny modern i atractiu que ajudarà també a crear una imatge innovadora i avantguardista de l’espai”, per tot plegat, ha volgut felicitar la feina dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Catalunya de la UPC, sota la direcció de Jordi Ros i Josep Parcerisa, en col·laboració amb els Serveis Tècnics Municipals d’Urbanisme de l’Ajuntament de Salou.  

Per la seva part, Josep Parcerisa, arquitecte i catedràtic d’urbanística a l’ETSAB, ha mostrat la seva satisfacció pel conveni amb l’Ajuntament de Salou pel qual s’ha pogut desenvolupar aquest treball “de simulació del resultat final i on a través de l’arquitectura es resolen els problemes d’aquest espai”. L’altre arquitecte i responsable de l’assignatura Projectes IX de l’ETSAB, Jordi Ros,  ha assegurat que “es tracta d’un projecte molt interessant. Hem simulat el futur i ho hem projectat dins d’un espai; com a repte acadèmic ha estat una experiència molt bona”.

Finalment, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha manifestat la seva satisfacció pel que significa el treball que s’està desenvolupant ja que “aquesta cicatriu urbana de Salou finalment serà cosida amb un projecte que no solament aprofita els terrenys, sinó que els recupera amb un disseny urbanístic i concepte arquitectònic de servei a la ciutadania”.

Galeria d'imatges

vistes.jpg
vistes2.jpg
rdp.JPG
vistes2.jpg
vistes.jpg
rdp.JPG

Document Actions