Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou fa efectiva la compra de Cala Morisca a la zona de Cap Salou, que passa a formar part del patrimoni municipal

divendres 09 desembre 2016

L’Ajuntament ha signat l’acta d’expropiació amb els antics propietaris per 850.675 euros

La voluntat municipal és la d’enderrocar el xalet i que l’espai pugui formar part del camí de ronda, recuperant el seu estat natural i paisatgístic

Després de més de vint anys de negociacions l’Ajuntament de Salou ha aconseguit fer-se amb la  propietat de Cala Morisca, la finca d’Antoni Pedrol Rius al capdamunt d’un penya-segat a Cala Crancs, al Cap Salou.  L’ex senador i degà durant més de 20 anys del Col·legi d’Advocats de Madrid, i president del Consell General de l’Advocacía, a la seva mort, va deixar en herència  a l’Ajuntament de Reus i el Col·legi d’Advocats de Madrid, tota la propietat és, a més d’una usufructuària . Ara, ja s’ha rubricat l’acord expropiatori amb totes les parts implicades i l’Ajuntament de Salou hi destina 850.675 euros del seu pressupost municipal. Les dues finques ocupen uns terrenys de quasi 9.200 metres quadrats i inclou un xalet en estat ruïnós i uns amplis jardins.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat l’acta de pagament amb les dues propietats i ha anunciat que “en breu s'enderrocarà el xalet i es procedirà a restaurar paisatgísticament la zona, fent que sigui part d’un espai per a tots els salouencs en una de les zones més abruptes del Cap Salou i, sense cap mena de dubte, en un indret privilegiat”. Granados afegia que “volem que es converteixi en un lloc de referència integrat dins el camí de ronda”.

El procés per l’expropiació forçosa es va iniciar el passat 26 d’abril amb un acord de la Junta de Govern Local, que també va aprovar declarar la utilitat pública dels béns i drets afectats pel procés i sotmetre-ho a informació pública. Posteriorment, el passat mes de juliol, es va signar un conveni a tres bandes amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicé i també per part del Col·legi d’Advocats de Madrid.

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat l’any 2003 va establir que aquestes dues finques passessin a ser catalogades com a terrenys protegits per l’alt valor natural i paisatgístic i, a més, queden plenament afectades pel pas del sender del camí de ronda encara pendent d’executar-se en aquest tram i que vorejarà tot el Cap Salou pel costat del mar. Aquesta planificació també compta amb el vistiplau del Ministerio de Medio Ambiente, competent en matèria de costes.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
P1300198.JPG

Document Actions