Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou fa un bon balanç de la seguretat ciutadana durant els mesos d'estiu

dijous 06 octubre 2022

Pere Granados ha manifestat que 'Salou és un municipi segur, tant per a les persones que hi resideixen, com per als turistes i visitants'

 

Aquest dimarts passat, al matí, es va celebrar una reunió a l'Ajuntament, on hi van assistir el mateix alcalde; el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; l'inspector de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; l'inspector cap de la comissaria de districte de Salou-Vilaseca, Enric Carrasco; i el sots cap de la comissaria de districte, el sots inspector David Garvin.

La trobada va servir per valorar la temporada, en termes de seguretat, amb un balanç positiu pel que fa al nombre de delictes que s'han registrat en els darrers mesos, que s'ha reduït, en general. Així, per exemple, respecte el 2019, han baixat les denúncies per delictes de robatori amb força, tant en establiments, com en domicilis particulars.

En aquest sentit, l'alcalde Pere Granados ha manifestat que "Salou és un municipi segur, tant per a les persones que hi resideixen, com per als turistes i visitants"; i ha destacat la bona col·laboració entre la Policia Local de Salou i els Mossos d'Esquadra, recordant el fet que aquest estiu han actuat junts i coordinats a l'avinguda de Carles Buïgas, on es va establir un servei específic de seguretat.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha dit que "la recuperació de l'activitat a nivells de prepandèmia, aquest estiu, ha generat un increment notori en els serveis que han hagut d'atendre tant Mossos d'Esquadra, com Policia Local; si bé la majoria han tingut un caràcter asistencial a la ciutadania i visitants, s'han cobert moltes altres tipologies, amb éxit i professionalitat, per part dels cossos policials".

González ha volgut destacar que "gràcies a aquestes anàlisis de com s'ha treballat durant l'época estival, es podran establir punts de millora en la planificació dels operatius, de cara a l'any vinent; a banda de marcar, ja, els objectius de seguretat, per als propers mesos d'hivern".

Els Mossos d'Esquadra destaquen, d'aquest balanç del període d'estiu, que, "tot i l'augment d'un 6% del turisme rebut al municipi durant aquest període, les dades relatives a delinquencia s'han mantingut estables".

Sobre les tipologies delictives, el balanç també és positiu amb un lleu augment dels delictes contra les persones i un descens dels delictes contra el patrimoni, però, en general, amb un manteniment del nombre de delictes.

Cal destacar que, durant els mesos d'estiu, la coordinació policial al municipi entre Mossos i Policia Local ha permès garantir la seguretat ciutadana i millorar la percepció de seguretat. Destaquen els quatre dispositius conjunts, amb participació, també, de Policia Nacional i Guàrdia Civil, que s'han dut a terme a les principals zones d'oci de Salou, dels quals tres es van fer a la via pública, i un, en un local.

A més, la tasca policial s'ha orientat, durant l'estiu, a aquells àmbits considerats clau per a la seguretat, com són l'oci nocturn, el pla de violències sexuals, els dispositius de les festes majors i la prevenció dels delictes contra el patrimoni als eixos comercials de la ciutat.

Document Actions