Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou fa un pas més per tirar endavant el desviament del Barranc de Barenys

En el plenari s’ha aprovat una proposta que dóna continuïtat al desenvolupament de l’acord d’inversions signat el mes de novembre entre l’alcalde Pere Granados i els consellers de Territori i d’Economia de la Generalitat. També s'ha donat compte de la marxa de la regidora Reyes Pino del grup municipal del PP cap al de no adscrits

dimecres 26 març 2014

Salou ha aprovat al plenari d’avui una proposta d’acord per tal de dur a terme una modificació puntual del POUM per desvincular del Sector-03 els terrenys del tram final del Barranc de Barenys, prèvia certificació de la Generalitat de Catalunya que acrediti l’existència de crèdit suficient al present exercici 2014 per dur a terme les expropiacions de les finques afectades.

La petició, que es trametrà a la Generalitat de Catalunya, pretén constatar que -per fer front a l’adquisició d’aquests terrenys per on s’ha d’endegar el tram final del barranc- es considera del tot necessari disposar d’un certificat de la Generalitat de Catalunya on quedi reflectida la liquiditat pressupostària en l’exercici de l’any 2014. La proposta quantifica el valor total de les expropiacions en 4.593.750.-€. L’alcalde, Pere Granados, s’ha felicitat perquè “amb aquest pas es visualitza l’inici de la solució definitiva d’un problema endèmic com són les inundacions del barri de la Salut”, a més d’agrair el suport que ha rebut dels grups polítics que li han donat el suport a la proposta.

Aquest acord, ha rebut els vots favorables del govern, un regidor d’UTPS i de RDS; mentre que el PSC, un regidor d’UTPS i UMdC no hi han votat favorablement.

Un cop aprovat aquest punt, els Serveis Tècnics Municipals, com ha explicat el regidor de Gestió de Territori Marc Montagut “hauran de redactar una modificació puntual del POUM, la qual suposarà desvincular tant el cost d’expropiació com dels treballs d’endegament del barranc, del desenvolupament de la resta del pla parcial del sector 03; rebaixant substancialment el cost al que havien de fer front els actuals propietaris”.

Recordem que aquesta inversió al barranc de Barenys, que suposa 15’5 milions d’euros, està inclosa dins l’acord de col·laboració al qual van arribar (i que va signar l’alcalde de Salou, Pere Granados) l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, per tal d’impulsar un seguit de projectes en infraestructures i serveis.  Aquest acord –signat el passat 19 de novembre al Palau de la Generalitat- recull també que, per tal de planificar, coordinar i controlar tècnicament el calendari d’obres i fer-ne el seguiment de l’execució, es crearà una Comissió Tècnica paritària entre la Generalitat i l’Ajuntament; la qual ja s’ha reunit en diverses ocasions i hi tornarà el proper mes d’abril.

 

Reyes Pino, fora del PP

Al plenari també s’ha donat compte de l’escrit que la regidora adscrita al Grup Municipal del Partit Popular, Reyes Pino, va presentar el passat 24 de març comunicant la seva marxa del PP cap al grup de no adscrits.  

El plenari d’avui també ha fet un minut de silenci en memòria de l’expresident del Govern Espanyol, Adolfo Suárez, mort el passat diumenge 23 de març.

Galeria d'imatges

ple_ajuntament.JPG
ple_ajuntament.JPG

Document Actions