Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou ha celebrat el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb la lectura d'un manifest i una representació teatral

divendres 28 novembre 2008

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, la regidora de Ciutadania i Igualtat, Sonia García; la regidora de Benestar Social i Salut, Martina Fourrier, i 8 ciutadanes de Salou d'origen divers van llegit dimarts passat, a les 12 hores, al passadís del teatre auditori de la localitat (TAS), el manifest 'La violència masclista: un problema de totes i tots', que es va escoltar arreu de Catalunya.
Aquest manifest es va poder sentir a la capital de la Costa Daurada en diferents llengües: català, castellà, wòlof (la llengua principal del Senegal), indi, anglès, portuguès, romanès, àrab i francès.

Tot seguit, la companyia Xerima-El Teatre Blanc va representar per a tots els assistents a aquest acte públic un fragment de l'obra Otel·lo. L'autor d'aquesta obra, William Shakespeare, va plasmar en una obra mestra la crueltat irracional d'un home davant allò que el superava: la feminitat immensa de la seva amada, Desdèmona. Ella va ser, probablement, la primera víctima de violència de gènere de la història de l'art.

A banda d'això, la Regidoria de Ciutadania i Igualtat va programat per ahir dijous 27 de novembre, a les 12 hores, una representació teatral per als alumnes de secundària del municipi, sota el títol 'En pie', al Teatre Auditori de Salou (TAS).
La interpretació d'aquesta història d'una dona a la recerca de la seva autoestima va anar a càrrec de la companyia Artecreciente.

Document Actions