Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou ha celebrat el Dia Internacional de les Dones

divendres 06 març 2015

Més de 200 persones s’han volgut sumar a l’acte organitzat per la delegació del Govern de la Generalitat

L’Ajuntament de Salou s’ha sumat al Dia Internacional de les Dones amb l’acte celebrat a la Sala Europa del TAS, i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados i el delegat del Govern, Joaquim Nin, que han presidit l’acte de benvinguda; així com la Regidora d’Acció Social, Martina Fourrier, i Lídia Bargas, Coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Tarragona.

Durant la seva intervenció, Granados, ha destacat que hem de reconèixer i donar tot el nostre suport a la raó de les dones en la lluita quotidiana per la igualtat amb els homes en el món laboral, en la política i la vida pública, en el moviment associatiu, i també en la feina del dia a dia”, afegint que “la seva iniciativa en aquest terreny de la igualtat ha de ser vista com un compromís responsable a fer un món més just on tots i totes seriem persones iguals que tindríem el mateix valor i les mateixes oportunitats”.     

Ha dit també que amb motiu del 25è aniversari de la Segregació Salou ja va fer “un homenatge a la dona treballadora, lluitadora i compromesa, d’agraïment a la seva resistència, fortalesa i coratge; d’agraïment per la seva incansable lluita pel dia a dia i pels valors humans, i també pel dret a ser allò que vol ser amb igualtat de condicions i sense diferències”.  

Per la seva banda, el delegat ha remarcat que “la igualtat es anar superant reptes, si volem podem.” Ha afegit que “el govern de Catalunya vol escoltar la gent que te coses a dir”.

Un cop fets els parlaments, l’alpinista, il·lustradora i conferenciant Araceli Segarra, ha ofert la xerrada “Reptes en femení”, en la qual ha animat a les dones a superar els obstacles i assolir els reptes tant personals com professionals. A continuació, Montserrat Vallès, directora de l’IES Jaume I; Irene Pascual, doctora del CAR de Salou; Isabel Aguilera, presidenta del Grup de Dones de Salou, i Carme Càrdenes, presidenta de la Federació de Dones del Camp de Tarragona, han fet lectura del manifest institucional.

La nota musical l’ha afegit el Cor Duorum que han interpretat diverses peces de piano, acte seguit els ballarins de l’Escola de Ball Nou Estil que han sorprès el nombrós públic amb la seva actuació. Els assistents a l’acte també han pogut gaudir d’una exposició pictòrica a càrrec de Sabina Art. L’acte ha finalitzat amb l’enlairament de globus davant la plaça del TAS.

Galeria d'imatges

web.jpg
DSC_0788.JPG
DSC_0797.JPG
DSC_0806.JPG

Document Actions