Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU HA POSA'T EN FUNCIONAMENT ELS CONTENIDORS SOTERRATS DE RESIDUS URBANS

dimecres 07 juliol 2004

L'Ajuntament de Salou, aprofitant la remodelació de carrers i l'execució de projectes d'urbanització corresponent al desenvolupament de plans residencials com el PPR-1 (zona al voltant del nou col·legi), ha dut a terme una primera fase de soterrament dels contenidors de recollida selectiva de residus sòlids urbans. Cada àrea de recollida o bateria acull contenidors soterrats de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper-cartró, vidre i envasos).
El total de contenidors instal·lats són 115, i són distribuïts en els següents carrers: c/ del Penedès dues bateries, c/ de Montblanc tres bateries, Via Roma dues (de les 4 previstes), Berenguer de Palou una bateria, plaça 11 de Setembre una, i c/ Ciutat de Reus una altra.
Pel que fa als nous carrers urbanitzats del PPR-1, ja s'han instal·lat un total de 7 bateries amb pre-instal·lació sense bústia.
Aquesta política d'implantació del sistema soterrat dels contenidors de residus l'estan duent a terme les regidories de Governació, que s'encarrega de la concessió i la gestió; i de Medi Ambient, que s'encarregarà del control i el seu funcionament.
Segons la regidora de Medi Ambient, Montse Porter, 'aquest sistema suposa un innegable avanç en la millora de la neteja urbana i la recollida selectiva, ja que les bateries modulars formen una illa ecològica de mínim impacte ambiental i urbà'.
Per la seva banda, el regidor de Governació matisava que 'tant el sistema com la seva disposició es pot adaptar a un vehicle convencional y la descàrrega dels residus, en tots els tipus de contenidors de selectiva, es pot fer amb total seguretat'. A més afegia que pels usuaris del servei suposa una nova comoditat, perquè 'ja no hi haurà límits horaris pel dipòsit de les escombraries, doncs les caixes hermètiques evitaran les males olors'.
Amb la implantació progressiva d'aquest sistema, Salou adopta un model integral de recollida selectiva de RSU, i aposta per mètodes mediambientalment correctes de recollida i eliminació de residus.

Document Actions