Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou hissa els distintius de Bandera Blava, Q de qualitat i ISO 14,001 a les platges del municipi

dimarts 01 juliol 2014

L’alcalde, acompanyat de diferents regidors, han hissat les banderes que certifiquen la qualitat excepcional de les platges del municipi

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez, el regidor de Qualitat Ambiental, Ramon Pascual i el regidor de Turisme, Benet Presas,  han hissat avui en un acte a la platja de Llevant les banderes que acrediten la qualitat a les platges del municipi. D’una banda, s’han revalidat les banderes blaves a les platges de Llevant i Capellans, a més de la del Club Nàutic. També han hissat les banderes Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi.   

El regidor de Turisme, Benet Presas,  ha explicat que “ens dóna una imatge de qualitat i sobretot que estem treballant fermament per aconseguir qualitat i excel·lència en tot pel que fa a turisme” i ha afegit que “és una feina constant encara ens queda molta feina per fer i que ja fa molts anys que s’hi treballa però aquestes certificacions constaten que anem pel bon camí i que tant per part de L’Ajuntament de Salou com dels concessionaris hi ha una gran preocupació per mantenir el principal actiu del municipi”.

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

D’altra banda, avui també s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació  són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.

Per últim,  també s’ha hissat la bandera ISOO 14.001:04 per totes les platges del municipi. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del novè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.  

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

banderes.jpg
banderes.JPG

Document Actions