Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou hissa les banderes Blava, ISO 14.001:2015, ‘Q de Qualitat Turística’ i ‘Safe Tourism Certified’, a les seves platges

dilluns 27 juny 2022

Enguany, les platges de Llevant i Ponent han rebut, per primer cop, el segell 'Safe Tourism Certified', el qual certifica la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant la COVID-19, amb l’establiment d'un Pla de contingència, amb un element a destacar, el control de l'aforament de platges que ens permet gaudir, amb seguretat, d'aquest espai natural

També es revaliden les Banderes Blaves a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i les ISO 14.001:2015 a 9 de les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada

L’acte ha comptat amb l’assistència, aquest matí, de l’alcalde Pere Granados; la regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez; el regidor de Platges: concessions i autoritzacions, Jesús Barragán; i el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González

 

L’Ajuntament de Salou ha hissat, aquest matí, les banderes que certifiquen la qualitat de les platges de Salou i el seu respecte vers la sostenibilitat i el medi ambient.

Enguany, per primer cop, les platges de Llevant i Ponent han rebut el segell ‘Safe Tourism Certified’, el qual certifica la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut, davant la COVID-19, amb l’establiment d'un Pla de contingència, amb un element a destacar, el control de l'aforament de platges, que ens permet gaudir, amb seguretat, d'aquest espai natural.

D’altra banda, també s’han revalidat les Banderes Blaves, a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i les ISO 14.001:2015, a 9 de les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada: de Ponent, de Llevant, dels Capellans, dels Llenguadets, Llarga, de la Penya Tallada, de la Font, de la Vinya, i dels Crancs.

L’acte, que ha tingut lloc, aquest matí, a la platja de Llevant, davant de la plaça de les Comunitats Autònomes, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados; de la regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez; del regidor de Platges: concessions i autoritzacions, Jesús Barragán; i del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Així mateix, hi ha assistit el director del Patronat Municipal de Turisme, Marc Espasa; representants de la Policia Local de Salou i de la Comissaria de Salou - Vila-seca de Mossos d'Esquadra; tècnics municipals i representants d'empreses concessionàries i de clubs esportius relacionats amb l'àmbit marítim.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per les distincions rebudes, ja que “posen en valor la nostra feina i actitud responsable, així com les accions de conservació i manteniment, per tal de tenir cura de les nostres platges i cales, un patrimoni natural i paisatgístic de gran valor", sent Salou "un exemple de gestió" de les mateixes. També, “i atès que les platges són un dels nostres principals actius i reclams turístics, la nostra vigilància i treball és constant perquè sempre ofereixin les millors garanties de salubritat".

Segons la regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez, "aquestes certificacions avalen que les nostres platges compleixen amb criteris de qualitat de les aigües, de seguretat, d’educació ambiental, d'instal·lacions i serveis, i de sostenibilitat".

Pel regidor de Platges: concessions i autoritzacions, Jesús Barragán, “les nostres platges estan en perfecte estat de conservació i sempre ens mantenim pendents de qualsevol fenomen que pugui afectar la seva estructura, vetllant per la reposició de sorres i les instal·lacions que hi pugui haver, així com els serveis i les guinguetes”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha valorat el fet que les platges de Salou siguin segures i comptin amb els serveis necessaris per atendre les necessitats de les persones, entre els quals hi ha el de salvament i socorrisme i les patrulles de platges de Policia Local.

Un cop finalitzada la hissada de banderes a la platja de Llevant, les autoritats s’han traslladat a la platja Capellans per tal d’hissar-hi, també, la Bandera Blava i la ISO 14.001:2015.

 

Les certificacions

El segell ‘Safe Tourism Certified’ ha estat creat per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i pretén transmetre el concepte de turisme segur certificat, en l’àmbit de la COVID-19. Aquesta certificació es pot obtenir de manera voluntària per part d’empreses, organitzacions i recursos turístics, després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents homologades per l’ICTE.

El guardó de les Banderes Blaves posa de manifest que les platges de Llevant i Capellans compleixen amb els criteris imperatius de la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) i la Fundación de Educación Ambiental (FEE). Dits criteris són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions.

La bandera “Q de Qualitat Turística”, a les platges de Llevant i Ponent, és un reconeixement per part del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que es gestiona a Salou des del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta bandera certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d'oci, neteja, manteniment; així com també de l'aigua i la sorra.

Per últim, la bandera ISO 14.001:2015, que oneja a totes les platges del litoral de Salou. Aquesta norma és un reconeixement internacional que garanteix un sistema de gestió mediambiental eficaç. El certificat es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment cada any. Aquesta bandera es gestiona des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos.

Galeria d'imatges

P1490183.JPG
P1490187.JPG
P1490186.JPG
P1490189.JPG
P1490199.JPG
IMG_20220627_094533.jpg
P1490207.JPG
P1490211.JPG
P1490220.JPG
P1490224.JPG
IMG_20220627_101014.jpg

Document Actions