Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou homenatja a la dona més gran, Pepita Álvarez López de 92 anys

L’acte de reconeixement a la dona més gran organitzat pel Grup de Dones ha tingut lloc a la Torre Vella de Salou

divendres 31 gener 2014

Salou va dur a terme ahir al vespre un homenatge a la dona més gran del municipi, en un acte organitzat pel Grup de Dones de Salou. L’homenatjada, Pepita Álvarez López, s’ha mostrat molt emocionada per l’acte i satisfeta de ser escollida enguany com a representant de les dones grans de la ciutat. Es tracta d’un reconeixement emmarcat en el programa d’actes de la Festa Major d’hivern. L’esdeveniment va tenir lloc a la Torre Vella de Salou i va comptar amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, així com de diversos regidors, entre ells el d’Acció Social, Pedro Lavilla i de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez,  i la presidenta de l’Associació Grup de Dones, Isabel Aguilera i altres representants. L’acte també va incloure l’actuació del Coro Vasco Ama-Lur.


Pepita Álvarez va néixer a al 21 d’abril de 1921 a Galícia, a Lamas (Pontevedra). Ella és la gran de quatre germans. Va casar-se al 1955 amb Alfredo Dorada, jardiner de professió. Va arribar a Salou quan era una nena, amb només 13 anys.

 

Pepita treballava a casa de la família Sábata realitzant les tasques de la llar mentre que el seu marit treballava de jardiner en els xalets del poble. Tot i que no van tenir fills, van tenir una relació especialment propera amb una família que vivia al mateix edifici que ells, el matrimoni salouenc  Mari Àngels Barroso i Manuel Crespo. Els fills d’aquesta família van ser com els seus propis néts especialment el petit, Ruben. Pepita s’alegra d’haver viscut tants anys a Salou, un lloc que li agrada molt.

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat en nom de la ciutat “la més alta consideració i respecte, un sentiment que hem d’expressar i fer saber a les persones grans de la nostra ciutat per l’esforç que han fet a la seva vida de treball i aportació a la societat” i ha afegit que “en nom del govern i de tota la corporació, vull transmetre un reconeixement i desitjar-li molts anys de bona salut en companyia de la seva família”. Granados ha ressaltat també que “ la gent gran són un exemple per a les actuals generacions , ells van ser capaços de superar èpoques difícils i tirar endavant les seves famílies amb valors d’esforç i solidaritat”.

La presidenta del Grup de Dones va mostrar-se molt satisfeta per poder realitzar un any més aquest homenatge que, no deixa de ser, una manera de celebrar la vellesa i la festivitat de Santa Àgueda de manera conjunta. Per la seva part, el regidor la va felicitar i també va agrair l’actuació del Cor en aquest acte tant entranyable.

Galeria d'imatges

avia_3.JPG
avia_3.JPG

Document Actions