Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou i Avilés es preparen per a la signatura d'un conveni per a la implantació de l'expedient digital i l'accés als serveis administratius des del

divendres 18 setembre 2009

La capital de la Costa Daurada i el municipi asturià, junts en aquest projecte d'administració electrònica finançat amb 236.861 euros del Ministeri d'Indústria

Salou es convertirà així en un dels primers ajuntaments espanyols en acomplir amb la Llei d'Accés electrònic dels Ciutadans als serveis públics (LAECSP)

L'Alcaldessa d'Avilés, Pilar Varela Díaz, i l'Alcalde de Salou, Pere Granados Carrillo, signen avui a les 12.00 hores al Saló Municipal de Recepcions de l'Ajuntament d'Avilés, un conveni de col.laboració entre ambdos ajuntaments per a la implantació conjunta d'un projecte d'Administració electrònica , subvencionat pel Ministeri d'Indústria, que suposa l'aplicació del sistema de l'expedient digital i l'accés als serveis municipals des de telèfons mòbils, amb subvenció del Ministeri d'Indústria.

A l'acte seran presents la Regidora de Noves tecnologies d'Avilés, Ana Hevia Conde i el regidor de Gestió Econòmica i Serveis Interns de Salou, Jesús Barragán Pascual.

L'esmentat projecte rep una subvenció del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, de 236.861,64 euros, i és desenvolupa conjuntament entre Avilés i Salou. Aquesta subvenció l'atorga l'esmentat Ministeri dins del PLA AVANÇA 2 i en el Subprograma de SERVEIS PÚBLICS DIGITALS, sota el criteri de col.laboració entre les diferents administracions locals.

La subvenció, representa el 73 per cent del total pressupostat en el projecte presentat a la convocatòria. Tots dos ajuntaments hauran de signar ara un conveni o protocol de col.laboració per a l'execució del projecte que tindrà un termini màxim d'execució previst de 15 mesos, amb data límit de realització de totes les fases l'1 de juliol de 2010.

L'objectiu final d'aquest projecte és el compliment del que disposa la Llei 11/2007 d'accés electrònic dels ciutadans als Serveis Públics.

Per a això es desenvoluparan programes específics per a:

1.Implantació de la figura de l'Expedient digital a la totalitat de les estructures administratives dels Ajuntaments d'Avilés i de Salou.

2.Implantació d'un sistema de Contractació Pública Electrònica

3.Facilitar l'accés del ciutadà als servei públics per diferents canals. En concret:

-Mobilització dels serveis administratius del Portal Municipal a telèfons mòbils;

- Comunicacions d'acords municipals mitjançant missatges SMS Certificats.

-Ampliació de la Xarxa de Dispositius Ciutadà autoservei;

4. Difusió dels serveis i lluita contra la bretxa digital, per donar a conèixer als ciutadans:

- L'existència d'aquests serveis a la seva disposició;
- Els avantatges de la seva utilització;
- La manera d'utilitzar-los.

El projecte presentat per Avilés i Salou està pensat des del seu origen per obtenir productes que puguin ser exportables a qualsevol entorn i utilitzats tant en els dos ajuntaments que cooperen en la seva execució com reutilitzats per qualsevol Administració espanyola que ho desitgi, en base a un concepte de transferència tecnològica potenciat des del MAP.

En el projecte s'ha apostat també per la interoperabilitat amb altres sistemes d'informació comuns promoguts pel MAP, el que proporcionarà l'estabilitat necessària i donarà garanties de qualitat i sostenibilitat. Es van presentar un total de 471 projectes dels quals 333 van ser denegats i 138 aprovats.

Document Actions