Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou i Calvià recuperen la Regata Rei en Jaume després de 5 anys

divendres 09 novembre 2007

Els municipis de Salou i Calvià recuperaran l'antic format de la Regata Rei en Jaume, que unia la Costa Daurada amb les Illes Balears, i que va deixar-se de fer-se l'any 2002 en aquest format, per convertir-se en una regata costanera que es disputava només a Salou.

El Saló Nàutic de Barcelona, i més concretament l'estand de la Federació Catalana de Vela, van apadrinar l'acord entre els dos municipis turístics. L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, i el tinent d'alcalde d'Esports, Manolo Grille, van oficialitzar ahir la potenciació de la Regata Rei en Jaume entre les dues poblacions, acompanyats del president de la Federació Catalana de Vela, Segismon Obrador, i el president del Club Nàutic de Salou, Godofredo Domínguez, i Manuel Nadal, representant del Club Nàutic de Santa Ponça.

La Rei en Jaume 2008 començarà el dia 6 de setembre a Salou i finalitzarà el dia 14 a Calvià. Durant nou dies, es disputaran tres regates. La primera, el Trofeu Prèvia Rei En Jaume, a Salou. El dia 11, començarà la Regata Rei En Jaume, amb sortida a Salou i arribada a Calvià. Quan acabi aquesta, es disputarà una tercera regata, aquesta a aigües de Mallorca, anomenada Trofeu López Raigal. Totes aquestes regates estan destinades a embarcacions de la classe creuer.

Cal destacar que de forma paral·lela, a Salou es duran a terme un seguit d'actes culturals i festius per complementar la regata. Així, a les ja tradicionals activitats de la Festa Medieval amb el seu Mercat, es realitzaran exposicions sobre la navegació en temps de Jaume I i el curs d'estiu de la URV, que tractarà de forma monogràfica, de l'expansió marítima catalana a l'Edat Mitjana.

Els ajuntaments de Salou i Calvià, encapçalats pels seus alcaldes, Antonio Banyeres i Carlos Delgado, han volgut recuperar un esdeveniment nàutic que durant anys, i fins el 2002, va esdevenir una prova de prestigi del calendari nacional. La Rei en Jaume va començar a disputar-se l'any 1987, per tal de commemorar la conquesta de Mallorca, l'any 1229, per part de les tropes catalano-aragoneses que capitanejades pel Rei Jaume I, van sortir de Salou per desembarcar a Santa Ponça.

Document Actions