Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou i Calvià ultimen els detalls de la Regata Rei en Jaume

dijous 03 abril 2008

Els ajuntaments de Salou i Calvià han mantingut aquesta setmana una nova reunió de treball per tal de preparar els diferents actes que es realitzaran amb motiu de la Regata Rei En Jaume, que es disputarà a principis del mes de setembre. Daniel López, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Salou, ha encapçalat la representació salouenca, integrada també, entre altres, pel president del Club Nàutic de Salou, Godofredo Domínguez.

Amb motiu dels 800 anys del naixement de Jaume I, els ajuntaments de Salou i Calvià han volgut recuperar una regata d'alçada que unia les costes catalana i mallorquina i que havia deixat de disputar-se entre les dues ciutats el 2002. La Rei En Jaume recobrarà així el seu format i esperit inicial seguint el recorregut que l'any 1229 va portar Jaume I a conquerir l'illa de Mallorca partint des de la costa de Salou.

La recuperació de la regata era una assignatura pendent dels ajuntaments de Salou i Calvià. L'acord entre les dues poblacions es va fer efectiu el passat 8 de novembre, al Saló Nàutic Internacional de Barcelona. En el transcurs d'aquell acte va quedar palesa la bona disposició dels ajuntaments, així com del Club Nàutic de Salou i del Club Nàutic Santa Ponça per recuperar una regata que entre el 1987 i el 2002, havia recordat la travessia de Jaume I.

La Regata Rei en Jaume l'organitzen els clubs nàutics de Santa Ponça i Salou i començarà a Salou els dies 6 i 7 de setembre amb un trofeu previ, puntuable per al Campionat de Catalunya de Creuers que es disputarà sobre recorreguts tàctics costaners. El 10 de setembre s'iniciarà la Regata d'alçada Rei En Jaume, amb un recorregut entre Salou i Santa Ponça, que tindrà lloc del 11 al 12 de setembre. A Mallorca, la flota procedent de Salou participarà a l'acte de cloenda: el III Trofeu López Raigal, entre la Badia de Palma i Santa Ponça.

De forma paral·lela, les dues poblacions i els respectius clubs nàutics, prepararan un seguit d'activitats i accions amb vista a potenciar aquesta festa i commemorar els 800 anys del naixement de Jaume I.

Document Actions