Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou i Lloret impulsen l'aliança de municipis turístics costa catalana

L'intercanvi d'experiències, l'impuls de mecanismes i estratègies de col·laboració, i el desenvolupament d'iniciatives i projectes per potenciar la sostenibilitat econòmica i social, la millora de la competitivitat i el finançament dels municipis turístics de la costa catalana, són els principals objectius

dilluns 30 octubre 2023

Els alcaldes de Salou i de Lloret de Mar, Pere Granados i Adrià Lamelas, respectivament, han pres la iniciativa de crear l'Associació de Municipis Turístics Costa Catalana. L'objectiu és reunir aquells municipis turístics del litoral català i de llarga trajectòria, representatius i de característiques similars, sempre amb la finalitat de fomentar un espai de reflexió que permeti un intercanvi d'experiències i coneixements, i de crear mecanismes de cooperació i coordinació davant dels temes d'interès comú i reptes compartits.

En aquest sentit, també es pretén promoure les relacions fluides i la cooperació amb altres administracions supramunicipals i els mateixos sectors turístics, on l'aliança esdevingui un veritable interlocutor i dinamitzador d'iniciatives i propostes.

Aquesta nova aliança dins el marc català, servirà, així mateix, per desenvolupar sinergies i estratègies conjuntes davant les necessitats i reptes comuns, així com incrementar la prosperitat, la qualitat de vida i la competitivitat. També serà eficaç a l'hora de posar en marxa iniciatives i projectes comuns per a la millora dels productes turístics, oferir serveis més eficients i de qualitat, i donar suport a un nou model de finançament que tingui en compte la suficiència de recursos per fer front a la prestació dels serveis.

Un altre dels objectius plantejats és el foment de la investigació i la digitalització dels municipis, que possibilitin el seu desenvolupament i la innovació, així com una gestió més eficaç dels serveis, d'acord i en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible i mesures en la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Fitxers adjunts

Document Actions