Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou i Tarragona acolliran el 35è Campionat d’Espanya de Minibàsquet

dilluns 13 març 2023

20 anys després, Catalunya tornarà a ser la seu del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques Mini, de l’1 al 5 d’abril de 2023 

Amb 460 jugadors i jugadores i 110 partits, serà un dels grans esdeveniments a terres tarragonines, en commemoració del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023)

 

El Palau d'Esports Catalunya de Tarragona i el Pavelló de Ponent i Pavelló Salou Centre, de Salou, seran els escenaris del 35è Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibàsquet, organitzat per la Federación Española de Baloncesto (FEB) i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Salou.

L’esdeveniment ha estat presentat aquest matí al Palau d’Esports Catalunya de Tarragona, amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; l’alcalde de Salou, Pere Granados; el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà; la directora de competicions de la Federación Española de Baloncesto, Elisa Aguilar; i el president de la Federació Catalana de Basquetbol i vicepresident de la Federación Española de Baloncesto, Ferran Aril.

Un total de 38 Seleccions Autonòmiques (19 femenines i 19 masculines), més de 600 participants i prop de 460 jugadors i jugadores d’11 i 12 anys vestiran un atractiu torneig amb un total de 110 partits, repartits a les diferents pistes que, històricament, ha vist créixer les grans referències del bàsquet a nivell estatal, així com també del Bàsquet Català.

En el marc del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), Catalunya tornarà a ser la seu d’una competició que no es jugava en territori català, des de 2004. Ara, Salou i Tarragona s'estrenaran com a seus, agafant el relleu de San Fernando (Cadis) que ha acollit l'estatal de Minibàsquet des de 2005 i fins ara.

En la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha referit al torneig “com una gran oportunitat per mostrar les instal·lacions i els atractius de Tarragona i Salou a les moltes famílies que vindran”; però també perquè “de la sinergia entre Tarragona i Salou poden sorgir grans coses".

L’alcalde de Salou, Pere Granados, municipi que compta amb el 58% de les places turístiques a Costa Daurada, ha fet un "agraïment molt sincer a l'Ajuntament de Tarragona", perquè "quan hi ha esdeveniments d'aquesta envergadura, podem col·laborar"; i aquesta és "una forma de fer territori", ha dit.

El representant territorial de l'esport a les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, ha qualificat el campionat de fita “molt important per al bàsquet de les comarques tarragonines”.

La directora de competicions esportives de la FEB, Elisa Aguilar, ha manifestat que el campionat és un esdeveniment “molt emocionant, amb 38 equips que és la primera vegada que surten a competir, oficialment, amb les seves seleccions autonòmiques”; i ha celebrat el bon moment del bàsquet català i el fet que dues localitats sumin esforços per atraure el campionat.

Finalment, el president de la Federació Catalana de Basquetbol i vicepresident de la FEB, Ferran Aril, ha explicat que el campionat tindrà més de 700 participants entre esportistes i equip tècnic, i que pot arribar a atreure “entre 3.000 i 4.000 persones a les comarques de Tarragona”. “És un punt d’inflexió per a Catalunya tornar a acollir el torneig, i una oportunitat per a les comarques de Tarragona i per a les dues localitats que acullen el campionat, que està pensat perquè totes les seleccions juguin als dos municipis”, ha dit.

Les entrades a tots els partits en els tres pavellons seran gratuïtes.

 

Sistema de competició

 

Pel que fa al sistema de competició del campionat, aquest constarà de quatre grups de quatre equips i un grup de tres equips que jugaran la 1a fase en els dos primers dies de competició (1 i 2 d'abril). Els equips que es classificaran seran els dos primers dels Grups A, B i C i els líders dels Grups D i E. El dilluns 3 arribarà la jornada de quarts de final, mentre que el dimarts 4 serà el torn de les semifinals femenines i masculines, que es disputaran al Pavelló Salou Centre. Els equips guanyadors lluitaran per les medalles durant el dimecres, 5 d'abril, al Palau d’Esports Catalunya de Tarragona.

En categoria femenina, Catalunya integra el Grup B, juntament amb la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa. En el quadre masculí, Catalunya també formarà part del Grup B i tindrà com a rivals l'Aragó, Extremadura i La Rioja.

A la darrera edició, Catalunya va aconseguir una medalla d'or i una de plata. En nois, el combinat català va superar a la final a l'amfitriona Andalusia per un 79-96, mentre que en noies van caure a la final davant Madrid per un 82-73. Les Seleccions Catalanes Mini presenten el millor palmarès general en categoria mini, amb la consecució de 23 ors, 9 plates i 1 bronze en noies, i 16 ors, 9 plates i 7 bronzes en nois.

 

Galeria d'imatges

1 HQ.jpg
2.jpg
3.JPG
4.jpg
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG

Document Actions