Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou implanta un nou mètode per a fomentar la recollida d’olis usats

Es regalarà un embut als ciutadans que hi col·laborin a més d’ampliar el nombre de punts de recollida. El nou sistema té un cost zero pel municipi

dimecres 05 setembre 2012

La regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental posa en marxa ben properament una recollida d’olis usats -que impulsa conjuntament amb el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona- i que pretén augmentar les 4 tones d’olis domèstics que es recullen actualment a Salou. Amb els canvis que s’introdueixen a partir del dia 17 de setembre es passa de tres punts de recollida a set;  abraçant d’aquesta manera més indrets del municipi.

Una altra de les novetats del nou sistema és que si fins ara l’Ajuntament pagava 8.450 euros anuals per la recollida, un cost que a partir del  proper 17 de setembre passa a ser de zero euros, ja que tot el servei es paga amb la venda de l’oli recollit. Els ciutadans que desitgin col·laborar en la recollida d’aquest producte només caldrà que utilitzin qualsevol ampolla de plàstic i des de la regidoria es regalarà a tothom que ho desitgi un embut per a l’oli i que es pot passar a recollir a partir del proper dilluns 10 de setembre per l’Ajuntament, pel Mercat municipal o per la llar de jubilats. L’oli es recollirà amb qualsevol tipus d’ampolla de plàstic i es dipositarà als nous contenidors de color taronja, canviant d’aquesta manera el sistema de recollida que existia fins al moment i sobretot es facilita la feina al ciutadà.

El regidor de l’àrea, Ramon Pascual, ha destacat que “aquests olis es converteixen en residus especials que si van a l’aigüera tenen un elevat cost de gestió a la depuradora. En canvi si els recollim com cal, després de tractar-los adequadament acabaran a la benzinera com a biodièsel” i ha assegurat que espera que “amb aquest nou sistema de recollida, aconseguim els tres objectius perseguits. Abaratir els costos de recollida, incrementar la quantitat d’oli recollit, i facilitar al ciutadà desprendre’s d’aquest residu amb totes les garanties que serà tractat correctament". 

La Fundació Onada, que treballa per la inserció del col·lectiu de discapacitats- és l’encarregada de dur a terme aquesta recollida. Des de l’Ajuntament també s’emprendrà una campanya per distribuir els tríptics informatius entre les famílies de Salou.

 

Punts de recollida 

Així, s’instal·laran uns contenidors metàl·lics a  l’exterior  -al costat dels contenidors de roba HUMANA- que es troben ubicats a la Plaça de la Província (al Barri de la Salut); a la Plaça Catalunya (Sector C/Major); al carrer Punta del Cavall (Súper Núria - Cap Salou); al carrer Barcelona intersecció amb el carrer Carrilet (Escola Sta. Maria del Mar); a més del Passeig. 30 Octubre en la  intersecció amb el carrer Milà (Escola Europa) i a la Plaça Carrilet (Llar de Jubilats).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

images.jpg

Document Actions