Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou implantarà mesures per fomentar l’estalvi d’aigua, davant la situació de sequera

dimecres 07 juny 2023

Les dutxes i els rentapeus de les platges de Salou només funcionaran al 50%

 

L’Ajuntament de Salou tancarà un 50% de les dutxes i rentapeus de les platges del municipi. Aquesta mesura es farà efectiva tan aviat entri en vigor la situació l’alerta per sequera hidrològica decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “ens trobem en un moment delicat pel que fa a les reserves d’aigua i, entre tots, hem de lluitar i fer front als efectes de la sequera”. Per tant, “apel·lem a la responsabilitat ciutadana i, des de l’Ajuntament, demanem que se segueixin estrictament les normes, recomanacions i obligacions que s’estableixen per tal de fomentar l’estalvi, a tots els nivells, tant en l’àmbit públic, com en el privat”.

Atès que Salou ha entrat en alerta per sequera, el municipi aplicarà totes les mesures que siguin necessàries per tal de fomentar l’estalvi de l’aigua, a partir de les restriccions oportunes.

Cal dir que per donar resposta adequada i extremar les accions per l’alerta per sequera hidrològica, el 2 març es va publicar al DOGC el Decret Llei 1/2023, i el 22 de maig la LLEI 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya.

Recordem que el 5 de juny, molts municipis van entrar en alerta per sequera. En aquest sentit, hi ha diverses limitacions i restriccions que són de caràcter obligatori per a tots els municipis i indústries connectats a la xarxa del Consorci d’aigües de Tarragona, entre els quals hi ha Salou. Les restriccions fan referència al reg, al funcionament de les fonts ornamentals i altres elements estètics, a la neteja dels carrers, paviments i façanes, a l’ompliment de piscines, a la neteja de vehicles i al funcionament de granges.

 

Per a més informació sobre la sequera:

https://sequera.gencat.cat/ca/la-sequera/preguntes-frequeents/

 

 

 

 

Document Actions