Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impugna el pressupost del Consorci Intermunicipal del CRT

Manifesta que és il•legal perquè aquest òrgan no pot preveure ingressos i despeses d’un municipi que ja no en forma part

dilluns 14 gener 2013

L’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat dels grups municipals les al•legacions al pressupost per a l’exercici 2013 del Consorci Intermunicipal de Vila-seca, de Salou i la Generalitat de Catalunya.
En l’esmentada impugnació l’Ajuntament de Salou sol•licita a la Junta del Consorci que deixi sense efecte l’aprovació inicial del pressupost per a l’exercici 2013, per estimar-la il•legal donat que vulnera l’acord de data 16 de febrer de 2012, pel qual el plenari municipal salouenc va manifestar la seva voluntat de separar-se del CRT, tot revocant i recuperant aquelles potestats i competències delegades de caire urbanístic, fiscal o de gestió, que figuraven en els Estatuts del CRT. Segons les al•legacions presentades, amb l’aprovació del pressupost s’envaeixen competències municipals, ja que el Consorci no pot preveure ingressos ni despeses que afectin a recursos propis del municipi de Salou.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “el Consorci va nèixer amb un pacte de caducitat i de vigència, i per tant un cop trascorregut el termini dels 20 anys acordats, Salou no fa sinó recuperar allò que va cedir amb generositat i per responsabilitat, com són drets fiscals”. Remarcava que “s’ha d’entendre que exercim la defensa i la reclamació d’allò que en dret ens pertoca com són els impostos que el CRT i la seva activitat econòmica es generen al nostre municipi, després d’intentar acords amb el municipi veí amb propostes damunt la taula”. Al respecte afegia que “la impugnació del pressupost del Consorci i el fracás de la Comissió tècnica que havia de dictaminar sobre el repartiment de la fiscalitat del CRT, ha estat motivat per la intransigència i l’immobilisme del govern de Vila-seca, que pretenia continuar ingressant impostos que són de Salou”.

No osbtant això, l’alcalde ha matitzat que per part de Salou sempre s’ha mostrat una gran voluntat de diàleg i que Salou resta obert a mantenir reunions “sempre que per l’altra part hi hagi un gest”. Afegia que això no treu que s’actui en defensa dels interessos i els drets de Salou “amb fermesa”, i que si cal es continuaran impugnant totes aquelles accions i gestions del Consorci.

La unitat de tots els grups municipals (CiU, PP, PSC, RDS, UMDC i UTPS) s’ha mostrat també en la consideració positiva del Consorci com a òrgan de gestió. Tots han coincidit a manifestar que el Consorci ha estat i pot ser una eina útil i vàlida de gestió per poder desenvolupar els projectes de l’àmbit del CRT.
En aquest sentit l’alcalde ha volgut deixar clar que en l’Ajuntament de Salou els inversors del BCN World sempre hi trobaran els millors col•laboradors i totes les facilitats per tirar el projecte endavant.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions