Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impulsa accions formatives per a la ciutadania nouvinguda

dilluns 18 setembre 2023

  • L'objectiu d'aquestes accions formatives és permetre als participants obtenir el certificat d'acollida de la Generalitat de Catalunya

  • Durant el primer trimestre, s’oferiran tres mòduls formatius amb un total de 75 hores lectives

 

El Servei d'Acollida al Nouvingut/da de l’Ajuntament de Salou durà a terme diferents accions formatives durant el primer trimestre del període lectiu 2023-2024. Les classes, en format de mòduls, que començaran el proper 3 d'octubre, formen part del Programa Integral d'Acollida que s'ha dut a terme a la ciutat des del 2006. Durant el primer trimestre, s’oferiran tres mòduls formatius amb un total de 75 hores lectives.

Aquest programa està dissenyat per a la ciutadania nouvinguda i és finançat en col·laboració amb el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Les accions formatives es realitzen trimestralment al llarg de l'any escolar.

Els mòduls inclouen:
'Eines per a l'accés al Català' (MÒDUL A)
Hores Lectives: 45
Descripció: Formació per adquirir habilitats inicials en la llengua catalana, fomentant-ne l'ús i la comprensió oral. També inclou coneixements sobre la cultura i la societat catalana.
Data d'Inici: 3 d'octubre
Data de Fi: 23 de novembre

'Coneixement de la Societat Catalana i el seu marc jurídic' (MÒDUL C)
Hores Lectives: 15
Descripció: Aquest mòdul ofereix informació sobre la societat catalana i la seva legislació, especialment per als participants amb coneixements bàsics de català.
Data d'Inici: 23 de novembre
Data de Fi: 19 de desembre

'Eines per a la recerca de feina' (MÒDUL B)
Hores Lectives: 15
Descripció: Formació per a la comprensió de la cultura laboral i el sistema de treball, per facilitar l'entrada al mercat laboral.
Data d'Inici: 28 de novembre
Data de Fi: 14 de desembre

L'objectiu d'aquestes accions formatives és permetre als participants obtenir el certificat d'acollida de la Generalitat de Catalunya, que és essencial en processos d'estrangeria, com la renovació i obtenció de targetes de residència. Aquest certificat acredita coneixements bàsics en català, castellà i temes laborals.

Document Actions