Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impulsa el Programa d’Ajut a la Transformació Digital i Tecnològica, amb formacions online i subvencions per al teixit econòmic local, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica

dilluns 27 abril 2020

Els ajuts cobriran solucions tecnològiques destinades a la millora de la gestió de l’establiment comercial i de serveis; despeses d’assessoria i consultoria tecnològica; i despeses de desenvolupament i d’implantació

Les sessions començaran a partir d'aquest dimecres, 29 d’abril, i s’allargaran durant el mes de maig

Les inscripcions són de caràcter gratuït i es poden fer a través del formulari web (fes clic aquí), del portal corporatiu www.salou.cat

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou ha impulsat el Programa d’Ajut a la Transformació Digital i Tecnològica, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica, creat arran la crisi de la COVID-19. Es tracta d’un conjunt de formacions online, adreçades al teixit econòmic local.

En col·laboració amb la Cambra de Tarragona, l’Escola Innova, l’associació de comerciants Shopping Salou i l’associació d’empresaris de la zona turística ASETS; i com a resposta a les circumstàncies actuals i com a projecte de futur; aquest programa consisteix, en una primera fase, de formació online i gratuïta, oberta als empresaris/àries i treballadors/es locals dels sectors del comerç, els serveis i l’hostaleria de Salou. Cal dir, per tant, que tindran prioritat aquelles activitats econòmiques que siguin de Salou.

La finalitat d’aquesta formació és que les persones assistents obtinguin uns coneixements i habilitats bàsiques en l’ús de noves tecnologies, màrqueting i venda online, E-commerce, Netiqueta, estratègies de comunicació, webs, xarxes socials i competències TIC, entre d’altres qüestions. També les ajudarà a mantenir els vincles amb els clients i les donarà les pautes per a la reorientació dels negocis i la millora de la competitivitat.

Aquesta acció es distribueix, inicialment, en 18 càpsules formatives, d’entre 1,5 i 2 hores. 

Aquests cursos començaran a partir d'aquest dimecres, 29 d’abril, i s’allargaran, també, durant el mes de maig. Les formacions podrien ser ampliables, segons la demanda.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, farem tot el que estigui a la nostra mà per poder reactivar l’economia del municipi i readaptar-la a la realitat actual i futura a la qual hem de fer front”. “Comptem amb un teixit empresarial d’allò més divers i proactiu, i ple d’energia i voluntat per capgirar la situació i fer-la favorable per assolir l’èxit dels nostres establiments i serveis”, ha indicat el batlle.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha manifestat que “volem posar a l’abast dels empresaris / àries de Salou totes les eines necessàries per adaptar els seus negocis als nous escenaris d’activitat econòmica”. En aquest sentit, l’edil ha assegurat que “el comerç del futur serà, en gran part, digital”, i, en els casos en que no ho sigui, “serà, segurament, tecnològic”. Per tant, “si en circumstàncies normals ja era necessari avançar en aquesta direcció, en les actuals es fa totalment imprescindible”, ha afirmat Maiquez.

Les inscripcions cal fer-les a través del formulari web del portal corporatiu www.salou.cat, al següent enllaç (fes clic aquí). Un cop feta la inscripció, l’àrea de Dinamització Econòmica es posarà en contacte amb la persona interessada, per confirmar la sol·licitud.

 

Subvencions per ajudar el teixit comercial a la situació provocada per la COVID-19

Cal destacar que aquesta formació anirà acompanyada de subvencions.

Els conceptes subvencionables són els següents:

  • Solucions tecnològiques destinades a la millora de la gestió de l’establiment comercial i de serveis, havent d’aportar, en aquest cas, la descripció de les funcions principals i la seva relació amb l’activitat desenvolupada.
  • Despeses d’assessoria i consultoria tecnològica.
  • Despeses de desenvolupament: seran subvencionables les despeses de desenvolupament de les solucions tecnològiques i amb serveis de valor afegit destinades a l’equipament tecnològic de l’establiment.
  • Despeses d’implantació: seran subvencionables les despeses derivades de la implantació d’aquestes solucions.

 

Formacions per treure partit a les noves tecnologies

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, a través de l’empresa Focalizza i l’Escola Innova, realitzarà formacions, que, cada dia, es focalitzaran en unes càpsules / temes concrets, relatius a les noves tecnologies, a la venda online i el WhatsApp Business, i a l’ús professional de les xarxes socials, entre d’altres qüestions.

Les sessions es duran a terme en horari de tarda; i les inscripcions són de caràcter individual, és a dir, l’interessat/a podrà triar aquelles càpsules que li siguin d’interès, i no caldrà que seleccioni totes les sessions.

Les places per a aquestes formacions són limitades, d’entre 14 i 25 persones. Per tant, només es podrà apuntar una persona per establiment o servei.

 

Forfait per la posada a punt del teu negoci post COVID-19: Del 4 al 8 de maig

L’àrea de Dinamització Econòmica també compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tarragona en la realització d’un tercer bloc de sessions formatives online, per fer front a la situació actual, provocada per la COVID-19.

Aquestes tindran lloc els dies del 4 al 8 de maig, en horari de migdia.

Així, l’objectiu és aconseguir mantenir les activitats econòmiques de Salou davant la crisi sanitària de la COVID-19, ja que, tot i estar afectades pel Reial Decret 463/2020, cal que segueixin actives, durant el tancament, amb els clients, i preparar noves orientacions dels propis negocis, davant la nova situació de mercat i de demanda.

Aquestes sessions són webinars (conferències web), amb mòduls de continguts progressius, que permeten als empresaris/àries i autònoms/es participants superar nivells de mesures a adoptar durant i després de la crisi, per donar un nou enfocament empresarial a l’activitat que realitzen.

Cal dir que la inscripció a aquest curs inclou les sessions formatives de tots els dies, i no es pot excloure cap contingut, ja que tot forma part d'un bloc. Les places per aquestes webinars son de 100 persones.

Fitxers adjunts

Document Actions