Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impulsa la sostenibilitat amb la renovació de la plaça de la Sardana

dimecres 10 juliol 2024

 L'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors, ha visitat, aquest dimecres al matí, les obres de la plaça de la Sardana, situada al final del carrer Saragossa, en la confluència de l'autovia de Tarragona amb l'avinguda Pompeu Fabra.  Aquesta plaça forma part del projecte de millora de les 11 places del municipi, finançat en part pels fons Next Generation, i es preveu que les obres finalitzin aquest mes de juliol.

Un projecte de millora integral
El pressupost total per a la renovació de les 11 places és de 2.200.000 euros, dels quals 1.100.000 euros provenen de fons europeus. Aquestes actuacions s'emmarquen en l'estratègia de Salou per millorar la sostenibilitat i la qualitat de vida i benestar dels seus residents i visitants.

Renovació vegetal i millora climàtica
A la plaça de la Sardana, s'està duent a terme una renovació important de la vegetació. Els antics arbres Populus alba, que ja eren molt grans i vells, han estat substituïts per arbres de ribera, més resistents al canvi climàtic i a les altes temperatures. Entre les noves espècies plantades s'hi inclouen les Gravilleas robusta, que, juntament amb els tarongers de menor alçada, proporcionaran ombra i crearan una barrera verda.

Equipaments i infraestructures renovades
A més de la millora vegetal, el paviment del centre de la plaça serà substituït i s'instal·larà nou mobiliari urbà. També es restaurarà la font ornamental existent, que tornarà a funcionar a partir de l'octubre. El conegut monument de la Sardana i les torres d'il·luminació amb els noms dels instruments de la Cobla es mantindran com a part de l'atractiu escultòric de la plaça.

 Aquestes actuacions fan que els espais públics de Salou siguin més adaptats i resilients a les conseqüències del canvi climàtic, tot oferint zones d'ombra i frescor que milloren el confort i benestar dels residents i visitants

Refugis climàtics
La subvenció dels fons Next Generation EU està destinada a afavorir la creació de refugis climàtics i a millorar els espais públics davant del canvi climàtic. Aquestes actuacions fan que els espais públics de Salou siguin més adaptats i resilients a les conseqüències del canvi climàtic, tot oferint zones d'ombra i frescor que milloren el confort i benestar dels residents i visitants.

Compromís amb el benestar
L'alcalde Granados ha destacat la importància d'aquestes obres perquè es tracta d'un projecte que "no només millora l'estètica i la funcionalitat, sinó que també demostra el nostre compromís amb la sostenibilitat i el benestar dels nostres residents, millorant la seva qualitat de vida, creant esapsis."

Aquestes millores formen part de l'esforç continuat de Salou per adaptar-se als reptes climàtics i per assegurar que els seus espais públics siguin espais agradables i acollidors per a tothom.

Galeria d'imatges

visita_sardana1.jfif

Document Actions