Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impulsa noves activitats per ampliar l'abast del Pla Educatiu d'Entorn

divendres 06 novembre 2009

S'han preparat més d'una vintena d'activitats i taller per enfortir i afavorir la cohesió social d'estudiants, comunitat educativa i les famílies

L'Àrea d'educació de l'Ajuntament de Salou conjuntament amb els serveis territorials del departament d'Educació de la Generalitat han impulsat un curs més el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) entre els centres salouencs. Es tracta del tercer curs en què s'aposta pel PEE com a eina per a reforçar àmbits com l'èxit escolar; la integració de les famílies; l'enfortiment de les xarxes educatives i l'educació en el lleure. Com ha explicat el regidor David Ninyà 'l'objectiu és aconseguir l'èxit educatiu de l'alumnat en totes les seves dimensions; personal, social, acadèmica i laboral amb la finalitat que desenvolupin una activitat i que, sobretot, responguin de forma satisfactòria als reptes de la vida quotidiana i que s'adaptin a la convivència de la societat actual'.

Precisament, d'entre els cursos novedosos que s'implanten hi ha el Pla Municipal d'Absentisme que es desenvolupa en horari escolar dins de cada un dels centres i que busca fomentar accions dirigides a la prevenció i reducció de l'absentisme; també enguany s'ha aconseguit per primer cop la participació del Club Nàutic de Salou amb l'activitat Acosta't al mar que ofereix tallers nàutics i d'aprenentatge de la vela lleugera. Però el PEE, inclou una llista de 22 activitats en horari escolar i extra-escolar que van des d'exposicions lingüístiques; educació intercultural; altres de suport a la tasca escolar; tallers d'educació per a la llengua; escola de pares i mares; activitats teatrals o de foment de la lectura, entre un llarg etcètera.

L'assessor en llengua i cohesió social a Salou del departament, Joan Echevarria, han comentat que 'per la diversitat que existeix al municipi de Salou el PEE és una eina molt interessant per fomentar la participació' mentre que l'alcalde, Pere Granados, ha destacat que 'de manera històrica l'Ajuntament de Salou s'ha implicat en la formació perquè això garanteix el futur de la nostra societat'.
Des de la implantació del primer PEE l'any 2006-2007 el número d'alumnes inscrits a les diferents activitats ha anat en augment. Cal destacar també que en la confecció del PEE hi ha una transversalitat de regidories que hi participen; des d'ensenyament, a esports, cultura o joventut, entre d'altres.

Document Actions