Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura el monument a l'escriptor rus Fiódor Dostoievski, en commemoració del 200 aniversari del seu naixement

dissabte 20 novembre 2021

L’acte va ser presidit, ahir divendres, a la tarda, per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. També hi van assistir el president de l'Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski de Salou, Antonio Rodríguez Copero; l’escultor Gregory Pototsky; el director del Centre rus de ciència i cultura a Espanya i primer secretari de l’Ambaixada de la Federació de Rússia a Espanya, Sergey Sarymov; i el cònsol general del Consolat de la Federació de Rússia a Barcelona, Aleksandr Pankov

Prèviament a la inauguració, el cònsol Aleksandr Pankov va ser rebut per l'alcalde Pere Granados, i el regidor de Cultura, Xavier Montalà, i va signar el llibre d'honor municipal

L’escultura es troba, des d’ahir divendres, al costat de la font de l’entrada de la Biblioteca Pública Municipal de Salou

 

Salou va inaugurar, ahir divendres, a la tarda, el monument a l'escriptor rus Fiódor Dostoievski, en commemoració del 200 aniversari del seu naixement. Es tracta d’una iniciativa a càrrec de l'Ajuntament de Salou i de l'Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski de Salou.

L’obra, donació de l’escultor Gregory Pototsky, s’ha col·locat al costat de la font de l’entrada de la Biblioteca Pública Municipal de Salou. Cal destacar que dita peça també ha estat exposada, prèviament, al gran museu de Sant Petersburg, el State Hermitage Museum, durant més d’un mes.

La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. També hi van assistir el president de l'Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski de Salou, Antonio Rodríguez Copero; l’escultor Gregory Pototsky; el director del Centre rus de ciència i cultura a Espanya i primer secretari de la Ambaixada de la Federació de Rússia a Espanya, Sergey Sarymov; i el cònsol general del Consolat de la Federació de Rússia a Barcelona, Aleksandr Pankov; entre d’altres regidors de l’Ajuntament de Salou.

L’alcalde Pere Granados va donar les gràcies a l’escultor per fer la donació de la seva obra, ja que “és un gran regal i un símbol, també, de la unió entre dos pobles, el rus i el salouenc”. L’alcalde va posar en valor el treball que es duu a terme des de l’associació, “per tal d’impulsar la cultura russa, no només entre russos, sinó, també, entre tota la ciutadania de Salou”; i va afegir que “aquesta iniciativa és un pas més endavant de germanor, i per refermar, encara més, els llaços entre el poble de Salou i el poble rus”.

Per la seva banda, el president de l'Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski de Salou, Antonio Rodríguez Copero, va donar les gràcies a totes les persones implicades per aconseguir fer arribar aquesta escultura a Salou, ja que “consideràvem molt important que Dostoievski estigués present al municipi”, atès que “és una ciutat molt multicultural”.

L’escultor Gregory Pototsky va mostrar a l’Ajuntament de Salou el seu agraïment per haver trobat un espai tan ideal, al costat de la Biblioteca i al costat d’una font, dient que “l’art de Dostoievski és font d’amor i bondat”, i que, com deia l’escriptor, "només la bondat salvarà el món”. En aquest sentit, va explicar que l’amor, la bondat i la cultura són els llaços d’unió entre les nacions, com és el cas de Salou, amb Rússia.

El director del Centre rus de ciència i cultura a Espanya i primer secretari de la Ambaixada de la Federació de Rússia a Espanya, Sergey Sarymov, va dir que “la figura de Fiódor Dostoievski és molt important per als russos; i em sento molt orgullós de poder participar a l’esdeveniment d’avui i veure que hi ha moltes persones espanyoles que també gaudeixen d’aquesta inauguració”. També va afirmar que “Salou és una ciutat amb ànima russa”, atès el gran nombre de població resident i visitant, provinent de dit país.

Així mateix, el cònsol general del Consolat de la Federació de Rússia a Barcelona, Aleksandr Pankov, va destacar el gran talent del novel·lista, conegut arreu del món, el qual “va deixar-nos un gran patrimoni de literatura i filosofia, que gira al voltant de l’estudi de l’existència humana”. I va agrair totes les persones que han participat en l’organització d’aquest esdeveniment.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, també va mostrar la seva satisfacció de poder inaugurar aquesta escultura dedicada al gran artista Fiódor Dostoievski, atès que va ser un escriptor molt reconegut. I va explicar que “hem escollit la Biblioteca de Salou, ja que és un espai de difusió del coneixement i de l’art de l’escriptura”.

En el decurs de l’acte, l'Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski de Salou va fer una donació a la Biblioteca de tres llibres de l’escriptor.

Prèviament a la inauguració del monument, el cònsol general de Rússia a Barcelona, Aleksandr Pankov, va ser rebut per l'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Cultura, Xavier Montalà, i va signar el llibre d'honor municipal. En la recepció, l'alcalde va manifestar la importància d'aprofundir els llaços d'amistat i d'intercanvi amb aquell país, que va coincidir amb les paraules del cònsol, el qual, a més, es va interessar per la gestió de l'activitat turística de Salou. Per altra banda, l'alcalde va manifestar a la delegació encapçalada pel cònsol que la seva visita a Salou era interpretada i valorada com un impuls a incrementar les relacions amb el poble rus, i que Salou estava obert a iniciatives de mutu coneixement.

 

L’escultor Gregory Pototsky

L’escultor Gregory Pototsky va néixer l’any 1954, a la regió de Kurgan (Rússia). És membre honorari de l'Acadèmia de les Belles Arts de Rússia; de l'Acadèmia Internacional de Cultura i Art; i de l'Acadèmia Internacional d'Integració de Ciències i Negocis. També és acadèmic de l'Acadèmia Internacional d'Informatització; membre de l'Acadèmia Pedagògica; membre de la Unió Internacional d'Artistes de la UNESCO; membre de la Unió d'Artistes de l'URSS, des del 1985; i és escultor i pintor. Així mateix, és participant en més de 100 exposicions personals, russes i estrangeres.

També ha erigit més de 135 monuments a tot el món: a Rússia, EUA, Filipines, França, Mèxic, Xina, Turquia, Japó, Malàisia, Macedònia, Bulgària, Canadà, Àustria, Grècia, Alemanya, Letònia, Suïssa, Espanya, Romania, Sèrbia Hongria, Eslovàquia, Armènia, Nagorno-Karabakh, Índia Sri Lanka, Ucraïna, Estònia, Equador, Nicaragua, Nepal, Luxemburg i Jamaica.

Galeria d'imatges

MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (26).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (27).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (20).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (1).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (2).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (7).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (6).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (17).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (16).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (12).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (13).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (14).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (15).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (8).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (9).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (10).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (11).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (18).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (21).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (24).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (23).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (3).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (4).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (5).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (25).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (22).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (30).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (28).jpg
MONUMENT FIÓDOR DOSTOIEVSKI (29).jpg

Document Actions