Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura el nou canal públic local de TV, TAC 12

dimecres 16 setembre 2009

El nou canal de televisió públic del Camp, TAC 12, ha iniciat la seva programació després que els alcaldes dels set municipis que formen el Consorci realitzessin de forma simbólica l'encesa oficial de les emissions. La informació local (Noticies 12) i els programes esportius i culturals seran el plat fort en aquesta primera temporada d'una televisió que preveu emetre tres hores diàries de producció pròpia, entre les vuit del vespre i les 12 de la nit.

TAC 12 és un canal de televisió que emet a través de la TDT (Televisió Digital Terrestre) a les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp i Conca de Barberà, i ho fa a través del múltiplex 54. La nova televisió és fruit d'un consorci, el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Terrestre del Camp de Tarragona (TACOALT), entre els ajuntaments de Salou, Tarragona, Valls, Montblanc, Vila-seca, Torredembarra i Constantí.
A més, és la primera televisió de l'Estat que estableix un conveni de col·laboració amb una universitat, la URV, mitjançant el qual les dues institucions es comprometen a col·laborar en una doble direcció: l'optimització de recursos públics compartint equipaments i instal·lacions audiovisuals; i impulsant, alhora, una experiència pionera de col·laboració entre una universitat i un mitjà de comunicació públic, que permetrà ampliar les oportunitats formatives de l'alumnat amb programes de pràctiques.

TAC 12 emetrà una graella on destaquen els continguts informatius i de divulgació de la realitat de territori, amb especial atenció als esports, la cultura i les entitats, amb una marcada vocació de fer una televisió de proximitat i servei públic.
El programa 'estrella' serà l'informatiu Notícies 12, que amb dues edicions diàries donarà sortida a l'actualitat del territori en les seves diverses manifestacions: societat, política, cultura, esports, etc. La resta de programes de producció pròpia de TAC 12 aprofundeixen en aquests àmbits: Dorsal 12 (esports), Auditori (Cultura), IDentitats (entitats), 12 Qüestions (entrevistes), Saló de Plens (ajuntaments) i Va de Castells (activitat castellera).

El centre operatiu de producció està situat a Tarragona, però els equips ENG es desplegaran cada dia pels diversos punts del Camp de Tarragona on se centri l'actualitat. En aquests sentit, i per agilitzar la cobertura de tot el territori, TAC 12 compta amb estacions d'edició connectades per IP amb la seu central a cadascun dels 7 municipis que forment part del Consorci que gestiona el canal.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar, en l'acte d'inauguració de les emisions que TAC 12 'té l'ambició de convertir-se en el mitjà de referència perquè tenim la confiança que serà capaç de crear i consolidar un espai comú de relacions que afavorirà una major cohessió d'aquest territori format per 7 municipis de tres comarques'.

Afegia que «no només inaugurem l'inici d'emissions d'un nou model de televisió pública d'àmbit local i comarcal, sinó que posem en marxa un nou exemple de col·laboració, de coneixement i d'interès mutu ; de diàleg entre municipis i pobles i, en conseqüència, obrim un interessant espai per a l'intercanvi entre les nostres comunitats en les seves més diverses activitats i manifestacions».
També manifestava que «fem una gran aposta per impulsar un potent i necessari mitjà de comunicació, que neix amb la il·lusió de ser proper a la realitat dels nostres pobles i ciutats, però també neix amb voluntat d'aproximació i de ser nexe d'unió».

A l'acte també hi van assistir el regidor delegat del Consorci per l'Ajuntament de Salou, Jesús Barragán; els regidors del govern Marc Montagut, Ana Narbona, Pedro Lavilla, Júlia Gómez, Montse Porter i Isabel Aguilera; i altres regidors de l'oposició.

Document Actions