Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura el XII Mercat Medieval envoltat d’història, festa, màgia, comerç i espectacles populars

El pregó ha donat el tret de sortida a quatre dies on el Nucli Antic de Salou omplirà els seus carrers amb 80 parades de comerciants, tallers d’artesans, música, teatre i jocs malabars.

dimecres 31 agost 2011

L’acte inaugural presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comptat amb la presència de la regidora de Promoció econòmica, Comerç, Mercats i Consum, M. Reyes Pino; la regidora de Cultura i Festes, María José Rodríguez; així com l’assistència de Marc Montagut, regidor d’Urbanisme i Planejament; Benet Presas, regidor de Turisme; Jesús Barragán, regidor de Gestió Econòmica, Ocupació i Noves Tecnologies; Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social; Julia Gómez, regidora d’Ensenyament i Infància; Felip Ortiz, regidor d’Esports, Joventut i Lleure; Ramon Pascual, regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental.

Enguany el Mercat Medieval ha reduït el seu pressupost, en comparació amb edicions anteriors, donada la crisi econòmica i  ha optimitzat els recursos per  tal d’ augmentar el nombre de parades: 80 en total i l’ambientació artística i musical.

Augmenta el nombre d’artesans, tant de l’alimentació com de venda d’altres productes amb una forta representació de parades de diferents comunitats autònomes que exposaran del 31 d’agost al dissabte 3 de setembre, diferents productes típics de molts indrets de la geografia espanyola: escultures, fanals, souvenirs gravats en cuir, abaloris de tot tipus, embotits, conserves artesanals, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, mel, olives, kebab o la presència enguany d’una creperia i parada de menjar precuinat.

El públic assistent podrà gaudir de diferents artesans medievals com forners, ferrers, que ensenyaran als més joves aquests oficis tradicionals tal i com es desenvolupaven al segle XIII.

Especial atenció s’ha dedicat en aquesta edició als racons infantils i tallers per a la infància que augmenten amb més jocs i  atraccions participatives.

Per a M. Reyes Pino Mota, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum: “el Mercat Medieval de Salou és ja un mercat temàtic de referència i enguany encara que hem reduït el pressupost, hem volgut fer-lo més participatiu per endinsar al públic assistent a la festa del Rei Jaume I des de l’òptica del comerç”.

Galeria d'imatges

Mercat_3.JPG
Mercat_2.JPG
Mercat1.JPG
Mercat_2.JPG
Mercat1.JPG
Mercat_3.JPG

Document Actions