Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura l’Escola Internacional del Camp

Centenars de persones vinculades al centre i autoritats s’han reunit aquesta tarda al voltant de la plaça central de l’escola en l’acte oficial

dimarts 09 octubre 2012

Vuit mesos després de la col·locació de la primera pedra avui el conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas Colell, ha tornat a l’escola internacional del Camp-Salou però, en aquest cas, per a veure la realitat sorgida d’aquell projecte que avui ja és una realitat i on s’imparteixen classes a prop de 300 alumnes des del passat 17 de setembre.

Aquesta tarda, en un acte que ha reunit a una nodrida representació del món universitari i educatiu, econòmic, empresarial i polític de les comarques de Tarragona i que ha estat presidit pel conseller s’ha destapat una placa commemorativa al vestíbul de l’escola. El mateix conseller, el president de la Fundació, Josep Mª Bach i l'alcalde de Salou, Pere Granados, han estat els encarregats de descobrir la cortina i deixar al descobert una placa que recordarà per sempre aquest 9 d'octubre dels 2012. Posteriorment, el conseller ha anat saludant els patrons de la Fundació; els professors i equip del centre internacional i després s’han reunit ja la plaça central del col·legi, anomenada àgora en presència de pares, alumnes, patrons, i públic que ha volgut conèixer de primera mà aquest projecte educatiu. Els nens i nenes de l'EIC han cantat en anglès la cançó 'We are the world', en una clara referència a l'esperit internacional del centre, pioner a les comarques de Tarragona. Abans dels parlaments, també han cantat una estrofa dels Segadors.

El conseller, Andreu Mas-Colell, ha recordat que ja fa vuit mesos va compartir espai tot posant la primera pedra i ha assegurat que “una escola d'aquestes característiques és molt necessària per desenvolupar l'atracció d'inversions externes” i ha afegit -referint-se a la implantació del Barcelona World- que “som molt ambiciosos amb el futur d'aquestes terres i ens satisfà que puguem dir que ja tenim una escola internacional fruit de l'esforç de la iniciativa privada”.

 

Per la seva part, el batlle de Salou,  Pere Granados, en el seu torn de parlaments ha volgut recordar els inicis d’aquell plantejament: “el que més va atraure la meva atenció en les diverses converses amb els impulsors d’aquesta gran idea que avui tenim la satisfacció de veure i contemplar, va ser l’explosió de conceptes que tenien clar de fomentar entre els alumnes, com ara visió internacional, servei a la comunitat, esperit de cooperació, compromís social, i estimació al país. Una sèrie de valors que avui es fan imprescindibles per tirar endavant un exercici responsable de ciutadania, així com per enfortir i empènyer els nostres projectes col·lectius, com a país que vol avançar i progressar amb un esperit obert i proper al món”. Granados, ha felicitat als “pares i artífexs” -els membres del Fòrum Cívic del Camp i la Fundació Escola Internacional- i ha aplaudit “els ferms principis de l’escola basats en la generositat i l’esperit de col·laboració amb el seu entorn, i sobretot amb Salou. Perquè promotors i directius sempre han mostrat la seva voluntat a posar a disposició de la ciutat les seves instal·lacions complementàries; la qual cosa agraeixo molt especialment perquè és una actitud exemplar que una iniciativa privada vulgui ser també part activa i tenir aquest nivell de vinculació i de complicitat amb el seu entorn social”.

 

Per la seva part, el president de la Fundació Escola Internacional, Josep Mª Bach, no s'ha volgut deixar en el seu discurs l'enumeració de totes aquelles persones que amb il·lusió, esforç i sacrifi han fet possible aquest projecte que va començar de cara a la ciutadania amb les classes pels alumnes el passat 17 de setembre. Bach, ha assegurat en aquest context que “tot allò que vam prometre als pares d'ha de complir però estem satisfets de com hem iniciat el curs amb tots els alumnes des de l'escola bressol i fins a tercer”. El president de la Fundació, també s'ha referit a l'esperit d'excel·lència de l'EIC afirmant que “a moltes classes només es parla l'anglès i en acabar l'escola serà una llengua que dominaran com a natius però també amb molta capacitació tecnològica perquè Apple, per exemple, ens ha seleccionat com un centre educatiu pilot”. En acabar els parlaments s'han pogut visitar les instal·lacions.

 

L’escola

L’Escola Internacional del Camp s’ubica a un solar de 33.650 m2, en dues parcel·les on s’ha pogut instal·lar l’escola a través d’una cessió de terrenys després d’un concurs obert iniciat en l’anterior mandat. El centre d’ensenyament reglat basat en el projecte Sòcrates educa s’inicia amb aules de l’escola bressol, educació infantil i primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mig i grau superior que podran culminar amb uns 1.200 alumnes en un termini de 7 anys. Actualment hi ha prop de 300 alumnes matriculats. La inversió inicial és de 10 milions d’euros, i quan estigui totalment conclòs s’arribarà als 20 milions d’euros d’inversió.

Galeria d'imatges

alumnes.JPG
benvinguda.JPG
placa.JPG
parlaments.JPG
placa.JPG
alumnes.JPG
benvinguda.JPG
parlaments.JPG

Document Actions