Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugurarà un monument al·legòric de reconeixement als 1.874 impulsors de la Segregació

El municipi encetarà els actes de celebració de la Festa del 30 d’Octubre amb el pregó a càrrec de l’exconseller de Governació, Josep Gomis

dijous 17 octubre 2013

Salou inaugurarà el proper dia 30 d’octubre, dia gran de la festa, la remodelació de la plaça de la Segregació que inclourà un monument en reconeixement als signants de l’acta notarial que van avalar amb les seva firma l’inici del procés el 29 de març de 1980. “És un deure que tenim amb el moviment ciutadà perquè si hagués sortit malament tots i cada un d’ells s’haguessin fet solidaris amb els seus béns per fer front als costos del procés judicial”, ha explicat l’alcalde, Pere Granados.

Aquest monument en reconeixement al ‘Salou Lliure’ s’aixecarà a la plaça de la Segregació que s’està ja condicionant i on s’aixecaran fins a 34 columnes d’acer que inclouran la inscripció de tots i cada un dels firmants: 1.874 persones. Aquest número representa prop del 45% dels ciutadans majors d’edat que hi havia al municipi en aquell moment. Al capdamunt de les columnes hi haurà il·luminació muntada de tal manera que, des d’un determinat punt, es podrà llegir la paraula Salou. A més, es plantarà un arbre amb un simbolisme molt especial; es tracta d’un Ginkgo biloba, una espècie que -a més de les propietats medicinals úniques- està considerada com un dels arbres més antics del món i que tenen una llarga vida de fins a mil anys per tant un arbre molt longeu. Una clara referència a l’esperança de futur i de creixement del municipi. També s’instal·larà un banc corregut i una font d’aigua al monument que està davant del col·legi Europa i el pavelló d’esports, i en el tram final del passeig 30 d’Octubre.

L’alcalde també ha volgut destacar les bones relacions que hi ha actualment amb l’entitat del 30 d’octubre. “Vull agrair-los tota la feina feta al llarg d’aquests anys i sobretot destacar que compartim la defensa dels interessos de Salou”.

Més de 40 actes

Enguany però, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i dins dels actes previstos per la Festa Major del 30 d’octubre es preveuen més de 25 actes; els quals arriben als 40 si se sumen la resta d’activitats que es preparen per abans i després d’aquestes dates. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha destacat que “estem davant d’una festa molt sentida, amb molta participació de les entitats”. L’inici de les festes el marcarà el pregó del 30 d’octubre a càrrec de l’exconseller de Governació de la Generalitat (1988-1992)  Josep Gomis (dijous 24) a la sala de plens; però també destaquen actes com la primera trobada de ball de bastons (dissabte 19); el lliurament dels XII premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dimecres 23); la presentació  del nou vestuari de la morena de Salou i carretillada (divendres 25); la celebració dels 25 anys de creació dels grallers La Tarota (diumenge 3); entre un llarg etcètera.

El dia gran, el dimecres 30 d’octubre, tal i com ha explicat la regidora se solaparan diverses activitats per a tothom, on destaca precisament l’acte institucional de reconeixement als impulsors de la segregació (12,30 plaça de la Segregació) a més del vermut popular en aquest indret; seguit de la paella popular amb actuacions de diversos grups i, finalment, el ball amb l’orquestra.  Prèviament, el diumenge 27, se sumaran a aquest llarg conjunt d’actes populars que inclouen la sisena excursió de Festa Major; la sisena caminada de Festa Major i la sisena pedalada popular amb la trobada final a la plaça de la Pau. Els actes es poden consultar a la web de l’ajuntament.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

rdp_1.JPG
rdp2.JPG
1.JPG
Foto.jpg
rdp2.JPG
PLANTA.jpg
Foto.jpg
rdp_1.JPG
render.JPG

Document Actions