Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou incorpora una desena d’estudiants en pràctiques per al manteniment de la ciutat

Provenen de quatre instituts de la demarcació encara que la majoria d’ells son de Salou

dilluns 29 març 2010

La regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou a través del projecte de Formació i Aprenentatge Professional (FIAP) que s’insereix en el marc dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) ha incorporat un total de deu estudiants en pràctiques de diverses especialitats per dur a terme tasques de millora i de manteniment de la ciutat. Aquest programa, que “suposa donar una gran oportunitat d’aprenentatge laboral i de realització de diferents projectes de millora del municipi però amb un cost zero per al consistori”, com ha explicat el regidor de l’àrea, Jesús Barragán. El programa es desenvolupa en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i amb el suport del Fons Social Europeu.

D’acord amb els objectius dels PQPI, els cursos del projecte FIAP tenen com a objectiu general facilitar una qualificació professional de primer nivell als joves majors de 16 anys sense graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO), que els faciliti la incorporació posterior al mercat laboral o bé donar una continuïtat al seu itinerari formatiu. Es tracta de  cursos d’educació postobligatòria, independent de l’oferta.

En total son  deu estudiants que ja han començat la seva formació, que consta de 200 hores, i que provenen de l’Institut Domènech i Muntaner de Reus (quatre estudiants amb especialitat paleta); de l’Institut Cal·lípolis (tres pintors); un més de l’Institut d’Horticultura de Reus i dos mes com a auxiliars en fusteria de l’Institut Pere Martell. Aquests dos últims però no començaran fins passada la Setmana Santa.  Segons ha explicat Barragán el perfil dels alumnes es totalment polivalent ( muntatge de mobiliari, trasllat de material, ajudar en les tasques de manteniment de les escoles i llar d’infants, facilitar les tasques al personal de la brigada en general, etc...).

Aquests dies els estudiants estan actuant a la zona de Mirador de Salou adscrits a la  regidoria de Serveis i Manteniment de la Ciutat. Actualment, els del mòdul de paleta treballen en la instal·lació de les cistelles de bàsquet a més del muntatge d’una taula de ping pong al Mirador.

Galeria d'imatges

DSCN1862.JPG

Document Actions