Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia avui el desplegament del servei de Salvament i Socorrisme a les platges

El dispositiu s’allargarà fins al 15 d’octubre. Al llarg de la darrera setmana s’ha anivellat la platges de Ponent

divendres 30 març 2012

La capital de la Costa Daurada comença avui el desplegament dels serveis de salvament i socorrisme a les platges de Salou; concretament els efectius inicien avui la seva presència física per la platja de Llevant, però amb disponibilitat de maniobra a la resta de platges en cas que siguin requerits. Aquest servei anirà incrementant la presència horària i també el dispositiu a mesura que ens acostem a la temporada alta. La regidora de Platges, Julia Gómez assegurava que “som l'únic municipi que mantenim el servei des del 30 de març i fins al 15 d'octubre; tenim quasi 7 mesos de vigilància a les nostres platges”, ha dit; per tant amb una cobertura més que important i que culmina amb un moment àlgid de personal coincidint amb els mesos de juliol; agost i fins al 30 de setembre. Un any més l’empresa concessionària Altesport, 2000 SL és l’encarregada de prestar aquest servei. “Volem que els nostres banyistes estiguin ben atesos; que la temporada- que es presenta amb unes bones perspectives- sigui tranquil·la i complaent per als nostres visitants”, ha afegit Gómez.

En total, als 3,6 quilòmetres de platges de Salou hi ha 14 punts de vigilància, reforçats a mesura que s’acosta el gruix de la temporada turística (des de l’1 de juliol i fins el 30 de setembre) quan el nombre de socorristes augmenta per la instal·lació de dues plataformes aquàtiques; una a Llevant i una altra a Ponent; a més d’intensificar el control a la platja que, de sempre, compta amb una major afluència. En aquest sentit, als extrems de la platja de Llevant (a la zona del carrer Colom i al Port) s’hi destinen dos socorristes més, aconseguint d’aquesta manera una àmplia cobertura en les tasques de salvament i vigilància. Fins el 15 d’octubre se seguirà extremant la seguretat a les platges, coincidint ja amb la finalització de la temporada. L’any passat es van dur a terme quasi 1.400 assistències a les platges.

La regidora de Platges ha recordat també que –en temporada alta- entre les deu del matí i les vuit del vespre de manera ininterrompuda hi haurà dos socorristes a la platja Llarga, dos a Platja Capellans, 3 a la platja de Ponent; 4 més a Llevant i un coordinador. A aquest capital humà s’ha d’afegir la incorporació del servei de l’ambulància. D’altra banda, aquesta darrera setmana s’ha dut a terme a instàncies de l’Ajuntament de Salou una actuació per part del departament de Costes de l’Estat a la platja de Ponent. Concretament, s’ha estat anivellant la platja i s’han mogut uns 5.000 metres cúbics de sorra per tal de minimitzar els efectes de la sedimentació excessiva d’arena que s’acumulen a aquesta platja per les corrents marítimes i l’efecte del cap Salou.

Galeria d'imatges

DSCN5395.JPG
DSCN5395.JPG

Document Actions