Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia el sisè concurs d’idees de negoci per a joves ‘L’institut emprèn’

dilluns 02 març 2015

Un centenar de joves ja han participat als seminaris que han impartit dos joves emprenedors locals, Montse Montané i Josep Font, els quals han explicat la seva experiència personal

Amb aquests tallers pràctics s’inicia una nova edició del concurs per premiar les idees empresarials més innovadores, segons els treballs que presentin els joves del Marta Mata, L’elisabeth i el Jaume I

 

Els alumnes de batxillerat i de cicles formatius del Marta Mata, de l’Institut Jaume I i de l’Escola Elisabeth –més d’un centenar en total- ja han participat als tallers d’emprenedoria que s’organitzen dins el concurs d’idees que impulsa la regidoria de Promoció de Ciutat per generar noves empreses ‘L’institut emprèn’ i fomentar d’aquesta manera una cultura empresarial i d’auto-ocupació entre els joves.

Amb aquest projecte, es tracta de posar a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials. En aquesta ocasió han estat dos emprenedors,  Montse Montané de Le Sommelier i Josep Font, actualment co-director de l’empresa Due effe, els que han explicat la seva experiència personal.

D’una banda, Montané, llicenciada en farmàcia i nutricionista  després de treballar 5 anys en farmàcia va incorporar-se al 2013 a l'empresa familiar. Al juny del 2014 inaugura LeSommelier, un espai gastronòmic que tira endavant amb el recolzament de la família.

L’altre emprenedor que ha impartit els tallers entre els joves ha estat Josep Font, el qual ha estat deu anys a l’estranger per tornar als 29 anys a Salou (fa només un any). Durant aquest temps, explicava, ha pogut  crear i desenvolupar departaments dins d’empreses internacionals com Reuters o Expedia-Trivago i “de perdre bastants diners, tots els meus estalvis personals en un parell d'aventures online”. Actualment és empresari i codirigeix Due eff, una empresa instal·lada a Vila-Seca que s’encarrega de distribuir i mantenir flotes de maquinaria per a cadenes de benzineres, supermercats, fleques, restaurants, entre d’altres. 

 

L’alcalde, Pere Granados, destacava que “entre els objectius d’aquesta iniciativa, està la de presentar als joves l’emprenedoria com una opció viable a la realització professional i impulsar la definició de projectes empresarials”, apuntava. La data límit per presentar la memòria de cada una de les propostes serà el proper 22 d’abril de 2015 i les candidatures participants podran optar als següents premis: al millor projecte empresarial (primer i segon); al projecte més innovador i, finalment, al projecte més ben treballat. En total, es repartiran fins a 2.100 euros en aquest concurs. També es podran establir, en funció dels projectes presentats, mencions especials.

Els premis es donaran a conèixer en un acte públic el dimarts 5 de maig.   

Galeria d'imatges

institut.jpg
IMG_20150223_104417.jpg
IMG_20150223_105025.jpg

Document Actions