Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia el tractament contra l’eruga processionària a les zones verdes del municipi

dimarts 08 novembre 2022

En total, es tracten uns 1.000 pins, amb un producte biològic de nul·la toxicitat per a persones i animals domèstics

Així mateix, l’Ajuntament també realitzarà un nou tractament per al ‘Tomicus destruens’, una plaga que afecta, actualment, alguns pins de la Masia Catalana i el Parc de la Ciutat, entre altres espais

 

L’Ajuntament de Salou ha iniciat el tractament contra l’eruga processionària (Thaumetopoea pityocampa), a uns 1.000 pins de les zones verdes públiques del municipi. Cal dir que es tracta d’una plaga molt comuna a la zona mediterrània europea, i que pot causar reaccions al·lèrgiques i ptialisme en humans i animals domèstics.

En aquest sentit, l’Ajuntament aplica Bacillus thuringiensisacillus, un producte biològic de nul·la toxicitat per a persones i animals domèstics, que parasita el sistema digestiu de les erugues.

Aquest tractament es fa en dues aplicacions separades per 15 dies; i no es fa arbre per arbre, sinó que consisteix en un atomitzador que crea un núvol, el qual tracta zones senceres.

En alguns punts, també s'ha aplicat endoteràpia, un mètode que consisteix en la injecció del producte fitosanitari i/o substància nutricional, directament, al sistema vascular de la planta.

Pel que fa a l’àmbit privat, els propietaris de terrenys que disposin de pins tenen l’obligació de tractar-los contra l’eruga processionària.

D’altra banda, l’Ajuntament també realitzarà un nou tractament per al Tomicus destruens, una plaga que s'ha detectat en alguns pins de la Masia Catalana i el Parc de la Ciutat, entre altres espais. Aquests insectes, especialment les seves larves, provoquen dificultats en la circulació de la sàvia i de l’aigua, i, en alguns casos, la mort de l’arbre. Paral·lelament, s'instal·laran trampes de feromones per fer un seguiment.

Document Actions