Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia els preparatius per acollir una nova prova urbana del Rally-RACC

Els equips de muntatge de grades i altres elements protectors s’han posat a treballar per garantir la seguretat de la prova

divendres 18 octubre 2013

Del 24 al 27 d’octubre se celebra una nova edició del  RallyRACC Catalunya Costa Daurada, la 49 edició que manté a Salou com a epicentre del món del motor. La nostra ciutat acollirà, per quarta vegada, la prova inicial de qualificació (Qualifying Stage) i el podi de lliurament del trofeu i serà, per segon any consecutiu, circuit urbà amb una prova especial al passeig de Jaume I, que esdevindrà un punt d’atenció important per als aficionats, ja que podran gaudir de ben a prop dels pilots i els vehicles participants a la prova. La primera de les proves de qualificació sobre asfalt tindrà lloc a la zona de l’Emprius, el dijous 24, a partir de la una del migdia i es tancarà el tràfic del Passeig Jaume I de 08:00 a 11:00. L’altra prova, la cronometrada urbana que discorrerà pel passeig tindrà lloc a partir de les 17 hores del dissabte 26; malgrat tot es recomana arribar amb temps suficient perquè es tallarà al trànsit el passeig Jaume I des de les 16 i fins a les 21 hores.

L’alcalde, Pere Granados, ha assegurat que “Salou, amb el Ral·li, té un nou element per superar el repte de desestacionalitzar la temporada turística i obrir noves oportunitats per a la dinamització i revitalització del sector econòmic i empresarial de la zona. Per això, des de l’Ajuntament, se segueix apostant per la continuïtat i la promoció del Ral·li al nostre territori”.

Des de fa uns dies els serveis de la brigada municipal i també altres empreses concessionàries estan ja treballant per ultimar els detalls que faran possible que la prova urbana pel passeig discorri amb normalitat. En aquest sentit, ja s’està muntant el pòdium i les grades que serviran el darrer dia per lliurar els premis als guanyadors; així com també s’han retirat elements de mobiliari urbà per prevenir els possibles desperfectes que puguin ocasionar.

La regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, assegurava que “enguany el shakedown es fa sobre asfalt i per tant serà molt més fàcil”, a més però aquests dies també s’enllesteixen altres detalls com la instal·lació del Podi a la plaça de les Comunitats Autònomes; la retirada d’elements de la via pública per on ha de discórrer la prova urbana cronometrada de dos quilòmetres amb sortida des de l’espigó del Moll i fins a l’avinguda Andorra o la instal·lació de tanques i altres elements de protecció i de seguretat tant pels espectadors com per les palmeres.

Per la seva part el regidor de Turisme, Benet Presas, ha assegurat que “la prova urbana és  espectacular i amb un impacte promocional de la ciutat realment impagable. Penseu en el seguiment mediàtic que aporta veure córrer a Sebastian Loeb amb el seu cotxe pel mig del passeig Jaume I”.

Al web www.rallyracc.com trobareu a l’apartat espectador informació sobre com arribar als trams, vídeos, fotos i consells.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

muntatge.JPG
muntatge.JPG

Document Actions